L’Ajuntament de Manresa lliurarà la Medalla de la ciutat al Mèrit Educatiu a l’EPSEM, dimecres vinent

L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda al Saló de Sessions de la Casa Consistorial i hi intervindrà el Dr. Màrius Rubiralta, exsecretari d’estat i exrector de la UB.

imagen

El proper dimecres, 19 de setembre, a les 7 de la tarda, el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa acollirà l’acte de lliurament de la Medalla al Mèrit Educatiu a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM).

 

En el ple municipal del mes de juliol, es va debatre i aprovar, per unanimitat de tots els grups, la concessió de la distinció a l’EPSEM per la seva reconeguda trajectòria de 75 anys de vinculació i compromís amb el territori i la ciutat. Va ser una proposta de la Fundació Universitària del Bages (FUB), amb les adhesions de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Centre Tecnològic de Manresa (CTM) i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Manresa.

 

Entre els mèrits que se li reconeixen hi ha el fet que durant tot aquest temps l’EPSEM ha mantingut una vinculació estreta amb el teixit econòmic del Bages i Berguedà, impulsant projectes de desenvolupament industrial i afavorint la millora de la competitivitat de les empreses, generant, atraient i retenint talent.

 

Al mateix temps, destaca la singularització de la ciutat dins el context català gràcies a la tasca de l’EPSEM, que ofereix una àmplia oferta d’estudis superiors que inclou graus universitaris que només s’imparteixen a Manresa, com els graus d’Enginyeria de Recursos Energètics i  Mines, i el d’Enginyeria de Sistemes TIC. La seva capacitat de dotar els estudis universitaris d’una visió global exerceix de nexe entre l’activitat industrial del territori, tant en el context català com estatal o internacional.

 

A més a més, desenvolupa activitats de creació i divulgació de coneixement que van més enllà de l’àmbit acadèmic i que obren la universitat a la ciutat i al conjunt del país. Un exemple és l’impuls del Museu de Geologia Valentí Masachs.

 

En l’acte de lliurament de dimecres, la glossa de l’entitat premiada anirà a càrrec de Màrius Rubiralta, manresà, exsecretari d’Estat d’Universitats i exrector de la Universitat de Barcelona. Rubiralta és doctor en Ciències Químiques i catedràtic de Química Orgànica a la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, obrirà l’acte i tot seguit es faran les intervencions de la delegada de la Universitat Oberta de Catalunya a la Catalunya Central, Mònica de Llorens i de la regidora d’Ensenyament i Universitats de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich. Tot seguit hi haurà la intervenció de Màrius Rubiralta i es realitzarà el lliurament de la medalla i, posteriorment, hi hauran els parlaments de la directora de l’Escola Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM), Rosa Argelaguet; i del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya, Francesc Torres. L’acte finalitzarà amb la intervenció musical del Cor de Cambra del Conservatori Municipal de Música de Manresa. 

 

L’Ajuntament lliura les Medalles de la ciutat amb la voluntat de reconèixer els mèrits de les persones o entitats que, per la seva trajectòria, han dut a terme accions rellevants que afavoreixen d’una manera o altra la ciutat.

Documents relacionats

  • imagen