L'exposició 'Els altres Noucentistes' s'estrena demà al Museu Comarcal de Manresa

Fins el proper 19 d’octubre es podrà visitar aquesta mostra itinerant de la Diputació de Barcelona que té com a objectiu fonamental mostrar i reinterpretar el Noucentisme, un corrent artístic desplegat a Catalunya a començaments del segle XX.

imagen

L’exposició itinerant de la Diputació de Barcelona “Els Altres Noucentistes” farà estada al Museu Comarcal de Manresa a partir d’aquest divendres, 5 de setembre, i es podrà visitar fins el proper 19 d’octubre. La mostra té com a objectiu fonamental mostrar i reinterpretar el corrent artístic del Noucentisme, desplegat a Catalunya a començaments del segle XX, i fer-ho a través d'obres que habitualment no s'han utilitzat com a exemple d'aquest moviment artístic. 

L'exposició té un fil conductor temàtic que permet agrupar les obres en cinc grans àmbits: La Mancomunitat i el Noucentisme; el territori i la gent; l'exaltació dels oficis artístics; la impremta com a bell art i la modernitat.

En aquest recorregut pel Noucentisme es poden veure obres procedents del fons del Museu d'Art de Sabadell; de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú; del Museu Abelló. Fundació Municipal d'Art, de Mollet; de Thermalia. Museu de Caldes de Montbui; de la Fundació Palau. Centre d'Art, de Caldes d'Estrac; de Vinseum. Museu de les Cultures del Vi, de Vilafranca;, del Museu del Tapís Contemporani de Sant Cugat; i sobretot del Museu d'Art de Cerdanyola, on la mostra va iniciar el seu recorregut.

A banda de Manresa, ciutat on inicia la seva itinerància, la mostra es podrà visitar també a Sant Cugat, Mollet, Sabadell, Caldes de Montbui, Vilafranca i Canet de Mar.

Posar en valors els autors noucentistes que es conserven al Museu Comarcal

Amb motiu d’aquesta exposició es considera que és un bon moment per revisitar les obres i autors del noucentisme que es conserven al Museu Comarcal, amb un esment especial per a Alfred Figueres, pintor bagenc d'important trajectòria des dels anys 20 del segle passat i que està molt ben representat a les sales d'exposició permane nt; i per a Lluís Uró, artista manresà mort durant la Guerra Civil i del qual actualment es pot gaudir al museu d'una exposició de bona part de la seva obra gràcies a la col·laboració del Cercle Artístic de Manresa i de la família de l'autor i d'alguna aportació particular (així com de fons del Museu mateix).

A banda d’aquests, cal esmentar també el pintor de Sabadell Antoni Vila Arrufat o la pintora manresana Maria Noguera, ambdós ben representats a les sales del museu amb obres dels anys 20 del s. XX.

L'exposició “Els Altres Noucentistes” es completarà amb una petita projecció d'imatges d'edificis noucentistes de la ciutat que acabarà de completar i remarcar la presència d'aquest corrent estètic i cívic a Manresa que de vegades ens ha quedat una mica oblidat.

Els altres noucentistes

Museu Comarcal de Manresa
Del 5 de setembre al 19 d'octubre
Inauguració el 5 de setembre a les 19.00 h
Horari: de dimarts a diumenge de 10.00 a 14.00 h i dissabtes també de 17.00 a 20.00 h

Més informació sobre aquest a exposició podeu consultar a http://www.diba.cat/web/opc/contingut

Documents relacionats

  • imagen