La biblioteca de l'Ateneu les Bases celebra avui la festa del Joc de les Caplletres

La festa posa el punt i final a una activitat que es fa durant l’estiu per incentivar la lectura entre els usuaris més petits de les biblioteques de Manresa i que premia els menuts que l’han completada.

imagen

Avui, dijous 4 de setembre, se celebrarà a les sis de la tarda la Festa del Joc de les Caplletres, a la Biblioteca l’Ateneu les Bases de Manresa (C/ Cintaires 30-32). La festa suposa el final d’una activitat adreçada a nens i nenes de Manresa que s’ha dut a terme durant tot l’estiu a les biblioteques de Manresa per promoure el servei de préstec i fomentar els hàbits de lectura entre els més menuts.

El Joc de les Caplletres consisteix en que els infants i joves, de 3 a 14 anys, que ho volen han de recollir un àlbum a principis de juny en el qual hi figuren vint lletres de l’alfabet. Al llarg de l’estiu, els participants han d’agafar en préstec i llegir llibres, l’autor dels quals comenci per cadascuna de les lletres que hi ha a l’àlbum. Quan l’infant retorna els llibres se li segella l’àlbum amb l’objectiu de completar-lo abans del setembre, això significa que s’ha de llegir vint llibres durant els tres mesos d’estiu.  

A la festa del joc de les Caplletres es premia amb un regal a tots els nens i nenes que han completat l’àlbum i s’obsequia la resta de participants amb el sorteig de sis lots de llibres. Aquest estiu han acabat l’àlbum 136 lectors, dels quals 57 són menors de sis anys, 61 tenen entre 7 i 10 anys i 18 lectors tenen entre 11 i 13 anys.

L’activitat, que se celebra des de fa cinc anys ha tingut un increment de participants: el 2009 hi van participar 73 nens i nenes; el 2010, 92, el 2011, 107; el 2012, 130, i el 2013, 144. 

Documents relacionats

  • imagen