El mes de setembre tanca amb un 27% més de visitants a l’Oficina de Turisme

Durant el cap de setmana passat a prop de 600 persones han gaudit dels equipaments turístics de Manresa

imagen

Aquest cap de setmana passat ha estat un cap de setmana de gran activitat turística a Manresa. Des de Manresa Turisme s’han organitzat 5 visites guiades i un fam trip adreçat als comerciants, que sumats a la 48a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears i altres grups que van concertar visita de manera directa amb alguns equipaments turístics de la ciutat, han fet que centenars de visitants descobrissin la ciutat. A més, l’Oficina de Turisme de Manresa ha atès, durant la darrera setmana, un 67% més de visitants que la mateixa setmana de l’any passat i tanca el mes de setembre amb un augment total del 27% respecte setembre de 2017.

 

Cal destacar, la posada en marxa del programa “Welcome!”, un programa adreçat als comerços de Manresa, que té per objectiu que els botiguers i botigueres de Manresa puguin actuar en un determinat moment de “punts d’informació turística”. Aquest programa es concreta en dues sessions de coneixement del territori, una d’elles sobre Manresa i una segona que es centrarà en la part gastronòmica i de producte local. A més, a cada establiment que s’adhereixi al programa, rebrà un vinil identificatiu i un display on col·locar la fulleteria turística bàsica. La primera d’aquestes sessions de treball va tenir lloc aquest diumenge dia 30 i van participar-hi 9 establiments, tot i que són 17 els que s’han adherit al programa. Els participants van poder conèixer en profunditat la Cova de Sant Ignasi, el Carrer del Balç, la Seu i l’Espai Manresa 1522.

 

Pel que fa als visitants l’Oficina de Turisme, aquesta passada setmana s’han atès un 67% més de visitants respecte la mateixa setmana de l’any passat. En total, vora 400 persones han demanat informació a l’Oficina, procedents de la resta de Catalunya (un 27%), de Barcelona ciutat (21%), estrangers (10%) i procedents d’Espanya (8%). Pel que fa al total del mes de setembre, s’han augmentat els visitants en un 27% respecte setembre de 2017.

 

A banda d’aquesta visita, es van organitzar 5 visites guiades més, per a grups procedents de tota Catalunya, amb un total de 156 visitants. Paral·lelament, altres grups van visitar la Cova de Sant Ignasi, unes 225 persones més, i la Basílica de la Seu, com a part de la trobada de pessebristes, amb 200 persones més. En total, vora 600 visitants han gaudit dels equipaments turístics de Manresa durant el cap de setmana.

 

 

Documents relacionats

  • imagen