Una vuitantena d’emprenedors i empresaris assisteixen a la Matinal de la Reempresa de Manresa

El Palau Firal de Manresa ha acollit aquest matí la cinquena edició d'una jornada destinada a persones empresàries que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors i emprenedores que busquen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.

imagen

El Palau Firal de Manresa ha acollit aquest dimarts al matí la cinquena edició de la Matinal de la Reempresa; un matí d’activitats i conferències destinades a persones empresàries que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors/es que busquen agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament.

 

L’acte, que ha reunit a prop de 80 assistents entre persones empresàries i emprenedores, ha estat coordinat conjuntament amb el Centre de Desenvolupament Empresarial de l’Ajuntament de Manresa, l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i el Consorci del Moianès en la seva qualitat de punts d’atenció de Reempresa.

 

Valentí Junyent, alcalde de l’Ajuntament de Manresa, Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya i Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya han estat presents a l’acte de benvinguda de la matinal.

 

A la jornada també hi ha assistit la regidora d’Ocupació i Emprenedoria, Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Manresa, Cristina Cruz, així com també el cap de la Subsecció de Suport a les Iniciatives Empresarials Locals del Servei de Teixit Productiu de la Diputació de Barcelona, Ramon Boixadera, entre diversos tècnics i caps de promoció econòmica dels diferents punts d’atenció participants a la matinal i representants d’entitats i associacions empresarials de la comarca. 

 

En la seva intervenció, Valentí Junyent, alcalde de la ciutat, ha destacat el compromís de l’Ajuntament de Manresa amb el projecte Reempresa i “la voluntat del consistori de facilitar les coses tant als qui volen comprar una empresa com als empresaris que busquen un relleu per seu negoci”.

 

Per Rosa Serra, coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Barcelona, “Reempresa és sinònim de confiança” perquè “només amb la confiança s’entén l’èxit del servei”. Amb tot, Serra ha manifestat el compromís de la Diputació de Barcelona amb el Centre de Reempresa de Catalunya.

 

Aquesta acció de treball en xarxa promoguda des de la Diputació de Barcelona i coordinada pel Centre de Reempresa de Catalunya, s’emmarca en el conveni de col·laboració que el 2016 van renovar la DIBA i la patronal Cecot per consolidar un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses mitjançant els 35 punts d’atenció de la demarcació de Barcelona.

 

En aquest sentit, Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya ha agraït públicament la implicació de la Diputació de Barcelona i dels seus ajuntaments i en especial als tècnics i tècniques que fan possible l’èxit del programa. Colomer ha destacat les 33 empreses del Bages que no han hagut d’abaixar la persiana gràcies a Reempresa i els més de 92 llocs de treball que s’han salvaguardat amb la continuïtat d’aquests negocis, des de que es va iniciar el servei a Manresa el febrer de 2013.

 

Per últim, Antoni Abad, president del Centre de Reempresa de Catalunya ha volgut posar èmfasi en “el treball conjunt entre la Diputació i la patronal Cecot i Autoocupació per seguir mantenint viu el teixit empresarial del nostre territori” destacant la importància de treballar conjuntament amb “entitats, ajuntaments, diputacions i govern”.


Activitats i conferències

 

L’acte s’ha estructurat en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar a possibles cedents i reemprenedors interessats en el programa i un espai de matchings, on els participants han disposat de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci. L’objectiu d’aquesta activitat és poder acostar a les persones interessades en reemprendre un negoci amb altres que busquen cedir-lo perquè es coneguin i aquests últims puguin explicar de primera mà el funcionament i gestió de la seva empresa.

 

Durant l’espai de matchings, els cedents també han tingut l’oportunitat de reunir-se amb Gestors de Negoci de CaixaBank i han pogut resoldre dubtes relacionats en com poder finançar la compra d’una empresa.

 

Conveni amb la Diputació de Barcelona

 

La Diputació de Barcelona i la patronal catalana Cecot treballen conjuntament per continuar estenent la Reempresa a la província de Barcelona amb l’objectiu de consolidar el model de la Reempresa, com un model d’emprenedoria i de creixement empresarial consolidat i que incideix en la continuïtat de les empreses.

 

Sobre Reempresa


La Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. Una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

 

Des de la seva posada en marxa, Reempresa ha viscut un gran creixement, arribant a salvaguardar més d’una empresa al dia de mitjana a Catalunya. A dia d’avui, més de 1.880 empreses d’arreu del país no han hagut de tancar gràcies al programa.

Documents relacionats

  • imagen