Arrenca a Manresa “Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir", un projecte d’inclusió social a través de l’esport i el bàsquet

Aquesta setmana els nens i nenes del programa municipal d’iniciació multiesportiva per infants amb risc d’exclusió social EDU-ESPORT, que es fa al pati de l’escola Pare Algué, estan rebent la visita de monitors de la Fundació Aito Garcia Reneses, en el marc de col·laboració amb la Unió de Consells Esportius de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Manresa.

imagen

El pati de l’escola Pare Algué és l’espai escollit per l’arrencada a Manresa del projecte “Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir", un projecte d’inclusió social a través de l’esport i el bàsquet impulsat per la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC), conjuntament amb la Fundació Aito Garcia Reneses, i amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa,  a través  del programa municipal d’iniciació multiesportiva per a infants  amb risc d’exclusió social EDU-ESPORT.

Aquest projecte s’està desplegant com a prova pilot a tres ciutats de la província de Barcelona, com són Manresa, Igualada i Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’utilitzar la pràctica del bàsquet, en patis d’escoles, com a impulsor d’interrelacions positives entre aquells que hi participen, i d’altra banda, donar resposta a la necessitat de disposar d’un espai per al temps lliure que a la vegada sigui saludable, segur i afavoridor de col·laboracions, i que fomenti valors com l’esforç, el respecte, el treball en equip i la humilitat.

“Patis Oberts: vine, gaudeix i aprèn a compartir" intenta donar resposta a la necessitat d’atendre a molts joves que deixen de practicar esport fora de l’horari lectiu. Amb aquesta iniciativa és pretén donar eines per utilitzar espais lúdics com són els patis escolars per dinamitzar-los a través de pràctica esportiva.

Les activitats que es realitzen, adreçades a nens i nenes d'entre 10 i 13 anys, són partits amb equips mixtos (3 noies i 3 nois) i a la pista jugaran 2 noies i 2 nois amb una durada més curta de l'habitual (4 parts de 5 minuts o el primer equip arribi als 31 punts anotats). També es fan concursos de tir des de 6 posicions diferents, sessions d'entrenament amb la màquina de tir i activitats de conscienciació i de sensibilització (bàsquet adaptat).

Aquest és el cinquè curs que es programa EDU-ESPORT a l’escola Pare Algué, un centre educatiu que valora molt positivament el que representa tenir un espai diari obert fora de l’horari docent perquè sigui dinamitzat i, alhora, poder compartir i treballar diferents valors a través de l’esport.

Amb aquesta iniciativa, la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Manresa reforça la seva aposta a la ciutat per impulsar propostes dreçades al desenvolupament de programes d’inclusió esportiva d’infants i joves, especialment en l’àrea escolar.

 

 

Documents relacionats

  • imagen