Manresa torna a participar en la nova edició de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya

L’Auditori de la Plana de l’Om projectarà el dimarts 20 de novembre, a les 19.30h, la pel·lícula “Silenci”, del director nord-americà Martin Scorsese.  L’acte s’emmarca dins el projecte Manresa 2022 i compta amb la  col·laboració de Cineclub Manresa.

imagen

Per segon any consecutiu Manresa s’adhereix a la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que enguany celebra la quinzena edició d’un cicle organitzat per la Direcció General d’Afers Religiosos de Justícia de la Generalitat i que, a la capital del Bages, s’inclou dins els actes vinculats al projecte Manresa 2022 i amb la col·laboració de Cineclub Manresa.

 

La XV edició de la Mostra se celebrarà entre els dies 15 i 30 de novembre, durant els quals es projectaran 19 pel·lícules i 2 curtmetratges, amb 72 projeccions en una quarantena de sales repartides en 16 ciutats d'arreu de Catalunya.

 

A Manresa, la pel·lícula seleccionada és Silenci (2016), dirigida per Martin Scorsese, i que narra la història de dos joves jesuïtes a la segona meitat del segle XVII que viatgen al Japó a la recerca del missioner pare Ferreira. La pel·lícula és projectarà a l’Auditori de  la Plana de l’Om, el dimarts, 20 de novembre,  a les 19.30h. Abans de la projecció intervindrà el tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Joan Calmet.  El preu de l’entrada és de 3 euros.

 

Commemoració de l’Any Raimon Panikkar


En el marc de la commemoració de l’Any Raimon Panikkar (Barcelona, 1918 – Tavertet 2010), en aquesta edició de la Mostra s’han seleccionat pel·lícules que reflecteixen el seu pensament i que es projectaran en diverses sales. Panikkar, de pare indi i hindú i mare catalana i cristiana, és una de les veus més lúcides del pensament contemporani per les seves aportacions al diàleg intercultural i interreligiós.

 

La Filmoteca de Catalunya homenatjarà al director de cinema Carl T. Dreyer amb motiu dels 50 anys de la seva mort (Dinamarca, 1989-16968). S’hi podrà veure una selecció dels films més emblemàtics d’aquest autor, fill de pares luterans, qualificat com el cineasta de la poesia en el cine, el director del silenci, de transcendència espiritual.

 

Als cinemes Verdi s’opta per una programació més actual però sense allunyar-se del cinema que aprofundeix els aspectes de l’existència humana.

 

La implicació de la Direcció General de Serveis Penitenciaris permet que la Mostra arribi un any  més a tots els centres penitenciaris de Catalunya, una experiència molt ben valorada i una gran ocasió per treballar els valors i orientar-los a la reflexió.

 

La Mostra clourà el 30 de novembre amb el concurs La Paraula S’agrada conduït per l’escriptor Màrius Serra, per posar sota els enigmes lingüístics els conceptes relatius a les diferents confessions en un format ludolingüístic. L’acte és d’accés lliure i els guanyadors obtindran abonaments de la Filmoteca, llibres i altres sorpreses.

Documents relacionats

  • imagen