El proper diumenge es presenta "Art als murs de Manresa", un itinerari cultural i artístic pels carrers del Centre Històric

Durant el recorregut, organitzat per l’Ajuntament i la Fundació Turisme i Fires de Manresa i que té l’objectiu de promoure l’art urbà i l’apropiació social de l’espai públic com a escenari d’expressions artístiques, s’observaran i comentaran una bona part dels murals que es poden trobar al Centre Històric. Es farà els diumenges 25 de novembre i 2 de desembre, i el punt de sortida serà l’Espai Manresa 1522, a les 11 del matí.

imagen

L’itinerari “Art als murs de Manresa” consta d’un recorregut pels carrers del Centre Històric de la ciutat on s’observaran i es comentaran una bona part dels murals que es poden trobar, tant d’artistes locals com d’internacionals. Pintures murals, de caire estètic o reivindicatiu, van omplint aquests murs amb la voluntat de revitalitzar certs espais de la ciutat i de promoure l’art urbà i l’apropiació social de l’espai públic com a escenari d’expressions artístiques en una pinacoteca a l’aire lliure.

 

Al llarg del recorregut tindrem l’ocasió de trobar-nos amb algun dels artistes que han treballat en aquestes intervencions. Ens podran explicar directament l’obra realitzada, però també el seu procés de treball.

 

L’activitat es realitzarà els diumenges 25 de novembre i 2 de desembre, i el punt de sortida serà l’Espai Manresa 1522, a les 11 del matí.  Està organitzada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i la Fundació Turisme i Fires de Manresa. Per a les reserves, cal posar-se en contacte amb l’Oficina de Turisme (Plaça Major, 10) al telèfon 93 878 40 90 o en aquesta pàgina web.

 

Ja fa anys que Manresa ha acollit amb bons ulls aquestes propostes i veu com un valor afegit que es duguin a terme aquest tipus d’accions. Per aquest motiu, aprofitant l’any de la capitalitat cultural, s’ha donat un impuls definitiu per difondre aquestes formes d’expressió artístiques amb l’objectiu de posar en valor l’art i la cultura com a factors de transformació urbana, canvi i integració social.

 

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa i el Cercle Artístic de Manresa van impulsar l’any 2013 el projecte “Murs Plàstics”, una iniciativa cultural i artística que s’emmarcava dins el programa municipal “Vida al Centre Històric” i que tenia  l’objectiu d’embellir la imatge dels carrers del Centre Històric de la ciutat.  Ara aquesta iniciativa continua i s’amplia a través d’aquest itinerari. Aquest any, amb motiu de la Manresa Capital de la Cultura Catalana, s ‘ha impulsat aquesta línia de treball amb el Festival MUR.  Durant el recorregut es podran veure alguns dels principals murs d’aquestes iniciatives, així com d’altres de projectes més puntuals o d’iniciativa privada.

Documents relacionats

  • imagen