Infants de cinc anys fan noves versions igualitàries de contes tradicionals en l’acte institucional del Dia Internacional dels Drets dels Infants

El Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa ha acollit, aquest matí, l’acte commemoratiu del Dia Internacional dels Drets dels Infants. Alumnes de P5 de les escoles Bages, Les Bases i La Salle han participat en aquest acte per reivindicar la igualtat entre homes i dones, a través de noves versions de contes tradicionals, i per demanar a la ciutadania que respectin els seus drets.

imagen

Un centenar d’alumnes de P5 de les escoles Bages, Les Bases i La Salle han estat els protagonistes de l’acte institucional del Dia Internacional dels Drets dels Infants, que ha tingut lloc aquest matí al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa. L’acte s’inclou en la 8a Setmana dels Drets dels Infants, que se celebra fins al 24 de novembre.

 

El segon tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Habitatge i Barris de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, juntament amb les regidores d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich; i de la Dona i Igualtat, Cristina Cruz, han presidit l’acte, al qual també han assistit dos membres del Consell dels Infants, Marc Torrent i Mar Sobrerroca.

 

La part principal de l’acte ha tingut els infants de P5 com a protagonistes. Sota la conducció de l’actor Manel Justícia, els alumnes han anat sortint en grups reduïts davant dels seus companys per explicar i escenificar les versions que han fet de vuit contes infantils; La Caputxeta Vermella, Els tres Porquets, Les 7 cabretes i el llop, La Rateta que escombrava l’escaleta, El Gegant del Pi, Sant Jordi, La Ventafocs es converteix en el Príncep Ventafocs, i La Blancaneus i els 7 nans. El tema que han treballat aquest any és la igualtat entre homes i dones i, per aquest motiu, han canviat l’argument d’aquests contes amb l’objectiu de reivindicar que “tots som iguals i podem fer exactament el mateix”. D’altra banda, també s’ha reivindicat el dret a jugar, el dret a la salut, el dret a la igualtat, el dret a l’educació, el dret a la participació, el dret a la pau i el benestar. L’acte també ha inclòs la interpretació conjunta de la cançó “Persones iguals”.

 

En el capítol de parlaments, la regidora d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich, ha remarcat que “avui és la festa dels infants” i recordant que des del 2012 el Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa acull als alumnes de P5 perquè “aportin el seu punt de vista sobre un tema determinat, que és diferent cada any”.

 

Seguidament els membres del Consell dels Infants, Marc Torrent i Mar Sobrerroca, han recordat que la seva tasca és “proposar idees i actuacions per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans i garantir els drets de tots els nens i nenes de Manresa” i han agraït la feina dels infants de les escoles Bages, Les Bases i La Salle perquè “tothom pot prendre les seves decisions i escriure la seva pròpia història tal com vulgui”.

 

Al seu torn, el segon tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Habitatge i Barris, Joan Calmet, ha assenyalat que la temàtica d’enguany fa reflexionar sobre la igualtat entre homes i dones, entre nens i nenes, i entre totes les persones del món “siguin com siguin, vinguin d’on vinguin”.  Calmet  ha recordat que la societat avança en temes d’igualtat i que “avui estem millor que uns anys enrere, però que encara queda molt per fer”. En aquest sentit, ha considerat molt positiu que, des de petits, els infants aprenguin i transmetin els valors d’igualtat. També els ha agraït el fet d’haver portat la seva mirada “neta i autèntica” al saló de sessions”.

 

El segon tinent d’alcalde ha tancat la seva intervenció afirmant que “amb aquest acte queda clar que respectar els drets dels infants és el primer pas per aconseguir una societat més justa, més lliure i més igualitària”.

 

Tant Joan Calmet com la regidora d’Ensenyament i Universitats, Mercè Rosich, han volgut agrair la tasca del professorat, dels alumnes de P5, dels consellers infantils i de l’actor Manel Justícia per haver amenitzat l’acte.

 

Posteriorment, l’activitat ha continuat a la plaça Major amb un espectacle d’animació a càrrec de Manel Justícia.

Documents relacionats

  • imagen