Manresa celebra una Diada més reivindicativa coincidint amb el Tricentenari

La tradicional ofrena floral ha coincidit amb la commemoració del final de la Guerra de Successió el 1714 i la recollida d’adhesions de les entitats participants al Pacte del Bages pel Dret de Decidir.

imagen

Manresa ha celebrat aquest dijous una edició més reivindicativa de l’acte Institucional per a la commemoració de la Diada Nacional de Catalunya tant per la coincidència amb la commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió com per la recollida d’adhesions de les entitats participants al Pacte del Bages pel Dret de Decidir.

El nou format, aprovat pel Ple de l’Ajuntament el 18 de juliol de 2013 i adaptat al fet que Manresa forma part de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), es va estrenar en l’última celebració de l’Onze de Setembre.

L’encarregat d’obrir l’acte de la plaça Onze de Setembre ha estat l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, que ha assenyalat precisament la particularitat d’aquesta Diada i el fet que aquest acte institucional, que té 10 anys d’història, “s’ha sabut adaptar al moment polític actual”.

Seguidament, ha intervingut Lluís Guerrero, coordinador de la permanent del Consell de Ciutat, com a personalitat convidada per glossar la Diada com a data que ha de mobilitzar els ciutadans de cara al futur el doctor

En acabar, el doctor Pere-Joan Cardona, en representació del Pacte del Bages pel Dret de Decidir a Manresa, ha llegit el Manifest d’adhesió que impulsa l’Assemblea Nacional Catalana de suport a la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya.

Després dels parlaments i del cant de l’Himne Nacional de Catalunya Els Segadors, més d’una seixantena d’entitats de la ciutat han fet la tradicional ofrena floral davant la placa de la plaça Onze de Setembre que té la inscripció “Manresa als lluitadors per les llibertats nacionals de Catalunya”.

Diverses entitats manresanes també han lliurat la seva adhesió al Manifest pel Dret de Decidir als representant del Pacte del Bages pel Dret de Decidir a Manresa.

Acabada l’ofrena floral i la recollida de les adhesions, el Sr. Josep Heras, representant del Pacte del Bages pel Dret de Decidir a Manresa, les ha lliurat a l’alcalde Valentí Junyent, que les ha acceptat en nom de la ciutat. També hi ha afegit l’adhesió de l’Ajuntament de Manresa, que es va aprovar en el Ple municipal del 20 de març passat.

Per acabar l’acte s’ha ballat la sardana La Santa Espina i s’ha fet una fotografia de les entitats que s’han adherit al Manifest del Pacte del Bages pel Dret de Decidir de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen