El concurs de creació musical ràpida i espontània Tarima ex Novo busca 40 joves per participar en la 1a edició

Els 40 joves músics es repartiran, de forma aleatòria, en 10 equips de 4 membres. Aquests equips, que tindran un nom d’un carrer del Centre Històric decidit per l’organització, hauran de crear tres peces musicals originals que, posteriorment, el dia 30 de març, tocaran al Mercat de Puigmercadal.

imagen

Tarima ex Novo és un concurs de creació ràpida i espontània que neix de la necessitat d'activar talent creatiu a la ciutat i que va dirigit a tot el públic en general però especialment  a joves d’entre 16 i 25 anys amb una relació especial amb la música i que tinguin la necessitat de crear-ne. Des d’avui i fins al 27 de febrer, els interessats en participar al concurs es poden inscriure al següent FORMULARI

 

Els coordinadors del projecte, Marc Orriols i Jordi Jet Serra asseguts al costat de la mascota del concurs, un bombo de loteria amb els números de fusta; n’han explicat avui el funcionament i el calendari en roda de premsa al Mercat de Puigmercadal on també hi ha assistit la regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Anna Crespo, que ha mostrat el seu entusiasme i “total col·laboració a aquesta iniciativa, fresca i divertida i que pot ser una oportunitat per a joves que s’inicien en el món de la música”.

 

“L’objectiu de Tarima ex Novo”, ha puntualitzat Jordi jet Serra, “és aglutinar 40 persones per a, posteriorment, el dia 28 de febrer, ubicar-les aleatòriament en 10 equips de 4 membres. Cada equip serà batejat amb el nom d’un carrer del Centre Històric decidit per l’organització i disposarà del termini d’un mes per crear 3 peces musicals originals i sense complexes que hauran de tocar el dia del concurs, el dissabte 30 de març al Mercat de Puigmercadal”.

 

Per la seva banda, Orrriols ha remarcat que “el concurs es farà amb un jurat de 3 membres i es lliuraran 2 premis: l’absolut (deliberat i decidit pel jurat), que comportarà una dotació econòmica de 300€ i la possibilitat de fer un concert al Festival Artístic del Barri Antic (FABA). L’altre premi serà escollit pel públic (a través de votacions a les xarxes socials) i amb la possibilitat de gravar un tema original a l’Estudi Aviram”.

 

A més a més, ha senyalat la regidora Crespo “l’Ajuntament cedirà l’Espai Jove Joan Amades a aquells musics que vulguin anar-hi a assajar o que necessitin lagun altre suport tècnic”.

 

Tarima ex Novo neix de TARIMA, el cicle de música emergent al Centre Històric, organitzat per la cooperativa de producció cultural Cultura del Bé Comú que l’any passat va portar set propostes durant les tardes dels diumenges del mes de febrer i març al Bar Nais.

 

El projecte compte amb el suport i mecenatge de la cerveses Hoppit, l’Ajuntament de Manresa (les regidories de Comerç i de Cultura i Manresa Jove) que cedeix l’Espai Jove Joan Amades per els assajos als musics participants, el diari local Nació Manresa i l’Estudi Aviram.

 

Per consultar el dossier de premsa clicar AQUÍ

Documents relacionats

  • imagen