Acaba la primera edició del programa ACCELERA – Acceleradora d’empreses de la Catalunya Central

Es tanca la primera edició del programa d’acceleració d’empreses ACCELERA - Acceleradora d’empreses de la Catalunya Central. El programa dissenyat i executat pel CEDEM de l’Ajuntament de Manresa, conjuntament amb Creacció, de Vic, rep el suport de l’agència de la Generalitat de Catalunya ACCIÓ.


imagen

Com a resultats destacables, el 70% de les empreses que han participat a al programa han augmentat el seu volum de negoci. Hi han participat 10 joves empreses de la Catalunya Central, que en el seu conjunt han facturat 1,2 milions d’euros, que suposa un 35% més que l’any anterior, i han ocupat a 37 persones.

Les empreses de les comarques centrals que hi han participat són Cimstec Technology S.L, Pons Guitars S.L., Cubus Games S.L.,  Kerala SCP, Healthquay S.L., coordinades pel CEDEM de l’Ajuntament de Manresa i Logistica & Rfid Systems S.L., Artipa Fleca S.L., Vector Ambiental S.L., Pepeta Vilaró S.L., Fem Produccions S.L., coordinades des de l’agència d’Osona Creacció.

Marc Rafat, CEO de Healthquay, en destaca que “participar en un programa com l’ACCELERA t’obre moltes portes. Ens ha aportat molts contactes i el mentoratge ens ha permès avançar en la direcció correcta i molt més ràpidament”.

Salvador Haro, gerent de Cimstec Technology, afirma que “l’experiència dels mentors et dona una visió externa i alhora recomanacions clau en àrees que potser no domines. També n’obtens el recolzament necessari ja que dirigint una empresa sovint et trobes sol, i el suport en la presa de decisions estratègiques va molt bé per guanyar seguretat. El suport per anar a buscar finançament a la innovació també ens ha ajudat molt”. 

 

El programa ACCELERA té com a principals objectius validar el model de negoci i accelerar l’accés al mercat de les empreses participants, així com augmentar les seves vendes i facilitar l’accés al finançament necessari per créixer per aquelles que ja tenen un model de negoci més definit. La durada és de 6 mesos i s’adreça a empreses en fase inicial, amb algun component innovador, un equip dedicat i voluntat de créixer.

El CEDEM de l’Ajuntament Manresa a més de programes d’acompanyament com l’ACCELERA, ofereix un ampli ventall de serveis a persones emprenedores, com són el suport en els estudis de viabilitat del projectes empresarials, l’accés al finançament i subvencions, activitats formatives, mediació en la compra-venda de negocis, la constitució gratuïta d’empreses mitjançant la plataforma telemàtica CIRCE del Ministeri d’Indústria Comerç i Turisme i altres programes d’acompanyament i consolidació.

 

  • Foto: Salvador Haro, director de l’empresa CIMSTEC amb Roger Fosas, coordinador del programa

Documents relacionats

  • imagen