L’Ajuntament de Manresa construeix dues banquetes per al camp de beisbol del Congost

Aquesta setmana han començat els treballs de construcció de dues noves banquetes per a jugadors i entrenadors al camp de beisbol del Congost. Les banquetes, de 10 metres de longitud per 2,30 de profunditat, se situaran al costat nord i sud del camp. Les obres tenen un pressupost de 33.000 euros.

imagen

Un cop finalitzat l’any 2018, en què Manresa ha estat Ciutat del Beisbol Català, l’Ajuntament de Manresa ha començat aquesta setmana a fer realitat una demanda del Club Beisbol Manresa per a la millora del camp del Congost: la construcció de dues banquetes de 10 metres de longitud per 2.30 de profunditat que se situen al costat nord i sud del camp, fora del terreny de joc però just al costat del diamant (una entre el home i la 1a base i l’altre entre el home i la 3a base).

 

Cal destacar que, en el beisbol, la banqueta o dugout, per les característiques pròpies de la dinàmica del joc, adquireix un paper de vital importància ja que és l’espai ocupat per tots els jugadors/es de l’equip que en aquell moment no tenen activitat però han d’estar disponibles immediatament, per exemple els proper en sortir a batar, així com els entrenadors i personal autoritzat per la lliga.

 

Les banquetes tenen dos accessos pels extrems i un mur d’un metre d’altura al centre protegit amb una xarxa per tal que les pilotes no entrin a l’interior de la banqueta. També disposen d’una estanteria i d’un banc amb respatller per deixar el material esportiu (cascos, guants, bats, etc.).

 

A més, la de l’equip local incorpora un petit magatzem que es troba annexat de 4.20 metres de longitud per 2.30 de profunditat. Tot el projecte compta amb un pressupost de 33.890 euros, a càrrec.

 

L’Ajuntament de Manresa també té previst properament millorar la tanca d’accés al camp. D’aquesta manera, el consistori continua enfortint l’activitat esportiva i les instal·lacions del Congost, pol d’activitats esportives i de lleure de referència a la ciutat.

 

El Beisbol Club Manresa, fundat el 1992 i afiliat a la Federació Catalana de Beisbol i Softbol participa en diferents competicions catalanes, com el Campionat de Catalunya. Ha jugat a primera i segona divisió catalana i disposa també d’escola de beisbol. El març de l’any 2017 va inaugurar el camp de beisbol del Congost amb un partir Catalunya-França sub-19.

 

Documents relacionats

  • imagen