Es posa en marxa una nova edició del concurs "Idees i Talent Jove" amb la finalitat de contemplar l’emprenedoria com una opció d’autoocupació professional

Està format pels premis “Idees Joves” i “Talent + Empresa”, que van néixer amb la voluntat d’incrementar la capacitat dels joves de batxillerat i cicles formatius del Bages per desenvolupar un projecte empresarial.  

imagen

El Centre de Desenvolupament Empresarial de l’Ajuntament de Manresa (CEDEM) ha posat en marxa una nova edició del concurs “Idees i Talent Jove” amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i el coneixement de l’empresa entre els estudiants de batxillerat i cicles formatius del Bages. Està format pels premis “Idees Joves” i “Talent + Empresa”, que van néixer amb la voluntat de contemplar l’emprenedoria com una opció d’autoocupació i de realització professional.  

 

Les diverses activitats que s’inclouen en el programa “Idees i Talent Jove” estan encaminades a incentivar els joves a desenvolupar la seva curiositat a la recerca d’oportunitats de negoci. Per aquest motiu, s’organitzen seminaris de sensibilització i tallers en els quals s’apropa als joves la figura de l’empresari i es treballen les diferents habilitats i actituds necessàries per tirar endavant un projecte empresarial. Aquestes sessions formatives  van començar el passat dimarts 5 de febrer i serveixen per treballar l’emprenedoria dins l’aula.

 

El programa clou amb el concurs “Idees Empresarials i Pla d’Empresa”, en el qual els alumnes que han participat al projecte presenten les seves pròpies idees de negoci. L’any 2004, quan va néixer el programa, va tenir la participació de 3.514 alumnes i un total de 738 projectes presentats.

 

Premi Idees Joves


El XV Concurs d’Idees emprenedores i pla d’empresa vol desenvolupar el potencial creatiu dels joves en l’àmbit de la generació d’idees empresarials i premiar a aquells que desenvolupin una idea fins a la realització del pla d’empresa, que s’haurà de basar en un dels següents reptes de ciutat:

 

- Smart City. Com lluitar contra els efectes adversos del canvi climàtic a Manresa amb eines intel·ligents.

 

-  Vida Saludable. Com fomentar els hàbits de la vida saludable per a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania de Manresa.

 

Premi Talent + Empresa


El Congrés Talent + Empresa està impulsat per la Cambra de Comerç de Manresa, la Fundació Althaia i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Té l’objectiu d’apropar a les empreses del territori els treballs que els alumnes de formació professional desenvolupen dins l’assignatura d’emprenedoria, i aconseguir que les millors propostes acabin esdevenint projectes reals.

 

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs i els terminis de presentació de sol·licituds en aquesta pàgina web.

Documents relacionats

  • imagen