El jurat del concurs de relat breu Oller del Mas tria els deu treballs literaris finalistes entre les 80 presentades al guardó

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc aquest diumenge 21 de setembre a les 16.30 hores, a les dependències d’Oller del Mas.

El concurs de relat breu Oller de Mas donarà a conèixer aquest diumenge, 21 de setembre, a les 16.30 h, el veredicte d’aquesta primera edició del certamen literari organitzat pel celler Oller del Mas.

El jurat, integrat per Pilar Argudo, directora del programa radiofònic Punt de Llibre (Cadena SER), l’escriptor Aro Sáinz de la Maza i l’editor Eduardo Hojman, encarregat de fallar el concurs de relat breu Oller del Mas ha triat, entre les 80 obres que han concorregut al certamen literari patrocinat per una de les firmes vinícoles més importants de la comarca del Bages, les deu obres finalistes que, a més d'optar al premi Oller del Mas, formaran part de l'antologia que publicarà l'editorial Alrevés.

Els deu títols dels relats finalistes i el pseudònim amb el qual els seus autors van presentar les obres són els següents:

Luces que bailan en la oscuridad (Bruno Laguna)
Per aquells que tenen passió (Ares Martell)
El fuego de los dragones (Monastrell)
Una nova llar (Rita Parole)
El siguiente atardecer (Henry Morgan)
Más allá de las burbujas (Jalen Rose)
A un palmo de fría piedra (D.M.)
Los custodios de la domus (N.O.)
Rizos oscuros (Vir)
El ciclomotor de Irina (Peter Pan)

El concurs, promogut per l'agència literària Letras Propias i recolzat per l'editorial Alrevés, ha rebut relats de procedència tant nacional com a internacional (Colòmbia, Argentina, Perú…). Les temàtiques escollides pels autors abasten des de les fantasies ultraplanetaries (ciència ficció) fins als temes socials, passant pel gènere policíac, marcat en moltes ocasions per derivacions polítiques que desemboquen en entramats de corrupció que es resolen de manera sorprenent i inesperada, o pel relat amb tints històrics que es remunten fins a l'edat mitjana. En alguns casos, també s’ha pogut veure que la gastronomia aconsegueix tints literaris de primer ordre.

El guanyador del certamen obtindrà un premi en metàl·lic de 650€. A part, Oller del Mas premiarà als autors seleccionats perquè es publiqui el seu relat amb una Ampolla de col·lecció Magnum Especial Etiqueta Numerada que serà embotellada en exclusiva per commemorar el concurs.