Tret de sortida a la segona edició del programa Welcome! per a promoure el turisme des del comerç local

Aquest diumenge es va fer la primera formació de l’any amb una visita a l’Oller del Mas per donar a conèixer el funcionament de dos sectors turístics a l’alça: l’enoturisme i l’oleoturisme.

imagen

L’any passat, l’Ajuntament de Manresa va posar en marxa el programa Welcome!, que consisteix en la creació d’una xarxa de col·laboració entre Manresa Turisme i diversos establiments comercials de la ciutat amb l’objectiu que disposin de la major informació sobre l’activitat turística de la capital del Bages per poder informar degudament a qualsevol visitant que se’ls adreci.

 

L’activitat que s’ha dut a terme aquest diumenge 10 de febrer ha estat la primera de les cinc formacions previstes per aquest 2019 i ha comptat amb la col·laboració de l’Oller del Mas, que ha ofert als comerciants i restauradors participants una visita a les vinyes, al celler i a la seva finca, seguit d’un tast de vins i oli de fabricació pròpia.

 

L’objectiu de la sortida era conèixer un bon exemple d’enoturisme a la ciutat, un sector cada vegada més consolidat, i d’un sector emergent com és l’oleoturisme. Cal recordar, que el diagnòstic del darrer pla de màrqueting turístic de Manresa revela que un dels cinc pols d’atracció més importants són l’enoturisme i els cellers de la DO Pla de Bages i que l’Oller del Mas és un dels principals reclams turístics, només superat per la Cova de Sant Ignasi.

 

Enguany, els establiments participants són 11: Joieria Copèrnic, L’Orquídia Teixits, Mercat Puigmercadal, Uró Joiers, Killing Weekend, Farmàcia Anna Solé, Toc Toc La Shop, Puigbertran, Llibres Parcir, Restaurant Laida i el Quinze. La majoria pertanyen a la primera fornada del Welcome! i, fruit de l’experiència de l’any passat, han volgut continuar amb el programa.

 

Després de les formacions d’enguany, que seguiran explicant l’àmplia oferta de recursos turístics de la ciutat i, també, de la comarca, tant culturals com patrimonials o naturals, els acreditats al Welcome! 2019 tindran a disposició un vinil identificatiu i els displays i vinils de promoció turística.

Documents relacionats

  • imagen