L'alcalde de Manresa participa a la primera Escola d'Estiu de Governs Locals, que es fa a la FUB

Valentí Junyent reivindica les potencialitats de Manresa, el seu paper com a ciutat universitària, l’aposta per l’impuls econòmic a través del Parc Tecnològic, les oportunitats derivades de la centralitat geogràfica i els projectes de Manresa 2022 i la capitalitat cultural catalana del 2018 com objectius de present i futur.

imagen

La Fundació Universitària del Bages (FUB) ha acollit avui, amb la presència de l’alcalde Manresa, Valentí Junyent, la primera jornada de Escola d'Estiu de Governs Locals que organitza la Fundació Aula d'Alts Estudis d'Electes de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). L'objectiu de la trobada, que es clourà demà dissabte, és oferir una formació especialitzada i d'actualitat adreçada als electes locals de Catalunya que els permeti afrontar amb èxit els reptes que planteja la Catalunya del futur. En l’acte d’inauguració ha participat també Miquel Buch, president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM); i Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona.

Valentí Junyent, ha començat agraïnt la celebració a Manresa d’aquestes jornades i ha defensat les potencialitats que ofereix en aquests moments la ciutat. Per a Junyent, “Manresa ha fet una aposta decidida per reforçar el seu paper com a ciutat universitària i ha fet un pas decisiu amb la federació entre la FUB i la UVic per crear la Universitat Central de Catalunya. És un dels molts exponents d’una ciutat que treballa per recuperar el seu dinamisme en tots els terrenys”. 

L’alcalde ha destacat “l’impuls al Parc Tecnològic de la Catalunya Central, on trobem el CTM, un centre tecnològic de primer ordre amb actuacions punteres en alguns camps; i l’edifici Impuls, per acollir noves empreses i emprenedors de base tecnològica”. Junyent ha recordat també “el reforç de la seva centralitat geogràfica, gràcies a l’obertura de l’Eix Diagonal i al desdoblament de l’Eix Transversal, que –juntament amb el també renovat Eix del Llobregat- situen Manresa a una hora de totes les capitals catalanes”. 

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha explicat que la ciutat “ha fet una aposta per mantenir el gran nivell cultural de la nostra ciutat, amb la Fira Mediterrània encapçalant un calendari cultural en el qual destaquen també certàmens com festival literari Tocats de Lletra, el certamen artístic Vi_suals, que uneix l’art i el vi de la denominació d’origen Pla de Bages, sense oblidar la nostra Festa Major i el seu més que lluït Correfoc o la tradicional Festa de la Llum”. 

Finalment, ha posat especial èmfasi “en el nou repte de reforçar l’atractiu turístic i l’impuls econòmic de la nostra ciutat amb el projecte Manresa 2022, que preveu un seguit d’actuacions en àmbits diversos coincidint amb la commemoració dels 500 anys de l’estada de Sant Ignasi a Manresa”. L’alcalde ha explicat el nou repte de la ciutat –aprovat pel ple municipal ahir mateix- perquè Manresa pugui ser escollida capital de la Cultura Catalana del 2018. 

Per la seva part, Miquel Buch ha exposat “la necessitat de formar-se. Els serveis públics han d’estar ben gestionats”. Pel que fa al procés català i la seva relació amb el referèndum escocès, el president de l’ACM ha manfestat que “com avui ha dir Cameron (primer ministre anglès), la política s’ha d’adaptar al que demana la gent. El tracte que rep Catalunya és profundament injust”. 

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, ha recordat que Enric Prat de la Riba ja va iniciar la formació dels càrrecs públics quan era al capdavant de la Mancomunitat de Catalunya, de la qual enguany es commemora el centenari de la seva fundació.

La conferència inaugural d’aquest matí ha anat a càrrec de Miquel Roca, titular de la càtedra Enric Prat de la Riba d'Estudis Jurídics Locals. Roca, durant la seva intervenció ha assegurat “que ve una etapa molt complicada per a electes locals” i ha denunciat que “el procés català es vol combatre amb l’afebliment del món local. No ens ho podem permetre”.


Documents relacionats

  • imagen