El Selves i Carner i el Casal de les Escodines acullen les exposicions Les millors fotografies del concurs social 2018 i Joves creadors

Les exposicions Les millors fotografies del concurs social 2018  i Joves creadors, que acull obres dels artistes bagencs: Pol Farriols Arribas, Anna Benet Prat i Hèctor Reina Núñez de Arenas, faran estada, del 5 al 29 de març, al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines, respectivament.

imagen

Març de fotografia amb les exposicions  Les millors fotografies del concurs social 2018 i Joves creadors, que  faran estada, del 5 al 29 de març, al Centre Cívic Selves i Carner i al Casal de les Escodines, respectivament.

 

Les millors fotografies del concurs social 2018 és una mostra de les quaranta millors fotografies del concurs social que realitza anualment Foto Art Manresa i  Joves creadors aplega obres de tres artistes bagencs: Pol Farriols, Anna Benet i Hèctor Reina.

 

Tant el Centre Cívic Selves i Carner com el Casal de les Escodines acullen al llarg de l'any diverses mostres fotogràfiques conjuntament amb Foto Art Manresa, així com altres exposicions d’arts visuals de temàtica lliure i de línia amateur.

 

Centre Cívic Selves i Carner

 

Les millors fotografies del concurs social 2018, s’inaugura el dimarts 5 de març a les 20 h i consta de quaranta obres, les més ben valorades del concurs de socis i sòcies 2018 de Foto Art Manresa, d’un total de 355 fotografies presentades.

 

Els participants fan un total de vuit lliuraments al llarg de l’any:  quatre de temàtica lliure i quatre de temàtica obligada (escales, esports, bodegó i carrers).

 

La diversitat de propostes sobre una mateixa temàtica i la creativitat fotogràfica de les obres es podrà veure del 5 al 29 de març, al Centre Cívic Selves i Carner (C/ Bernat Oller, 14-16) de dilluns a divendres, de16 a 21 h. 

 

Casal de les Escodines

 

L’exposició dels tres joves fotògrafs, produïda com a 13ª edició del cicle Joves Creadors, organitzada conjuntament per Foto Art Manresa i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, es va inaugurar el passat  mes de desembre al Centre Cívic Selves i Carner i circula al llarg del 2019 per diferents equipaments municipals.

 

Ara es podrà veure, del 5 al 29 de març,  al Casal de les Escodines (C/ St. Bartomeu, 50), de dilluns a divendres, de 10 a 14 i de 16 a 21 h, i els dissabtes, de 10 a 14 i de 16 a 20 h.

 

Els tres autors i les creacions que s’hi poden veure són:

 

Pol Farriols Arribas, monistrolenc de 17 anys, exposa vuit retrats de persones joves. El retrat és l’àmbit en el qual gaudeix més fent fotografia, disciplina que  utilitza com a eina de desconnexió. Ha iniciat estudis de fotografia a l'IEFC, un institut de fotografia de Barcelona, i voldria transformar el què fins ara era una afició en una futura professió.

 

Anna Benet Prat, manresana  de 28 anys, exposa una sèrie 8 fotografies analògiques revelades al laboratori. Llicenciada en Belles Arts, sovint utilitza la càmera com a mitjà d’expressió. Actualment intenta establir relacions entre la fotografia i la serigrafia i també experimenta amb la cianotipia i el collage. Properament traurà la seva primera publicació en forma de llibre. 

 

Hèctor Reina Núñez de Arenas, manresà de 25 anys, exposa una sèrie de 8 obres fotogràfiques inspirades en la pintura que mostren una representació de l'abstracció pictòrica a partir de la fotografia d'elements quotidians de l'espai urbà, creant imaginaris abstractes que podrien ser pintures.

 

Graduat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, cerca nous registres fotogràfics agafant elements pictòrics de la seva pròpia obra artística. Les seves fotografies es creen amb el moviment de la càmera:  com si d’un pinzell es tractés, agafen registres diferents dels del retrat figuratiu fotogràfic.

Documents relacionats

  • imagen