L’Ajuntament de Manresa i les entitats del Pacte de Ciutat acorden un salari mínim per les concessions administratives i els contractes d'obres

La mesura, que és fruït del diàleg i el consens entre el govern municipal i els agents socials i econòmics,  va ser anunciada ahir a la tarda per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, durant la reunió de balanç del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social  2016-2019.

imagen

L’Ajuntament de Manresa i les entitats signatàries del Pacte de Ciutat per a la Promoció Econòmica i la Cohesió Social  2016-2019 han acordat establir un salari mínim de ciutat per les concessions administratives i els contractes d'obres que adjudiqui, així com les subcontractacions que se'n puguin derivar, en compliment d’un dels punts previstos en el mateix Pacte.

 

La mesura, que és fruït del diàleg i el consens entre el govern municipal i els agents socials i econòmics,  va ser anunciada ahir a la tarda per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, durant la reunió de balanç del Pacte de Ciutat que va tenir lloc al Palau Firal coincidint amb la recta final del mandat municipal.

 

L’alcalde va explicar que, en virtut d’aquest treball conjunt i d’aquesta entesa aconseguida entre totes les parts, l’Ajuntament inclourà, en els plecs de clàusules administratives dels contractes d’obres i de concessions administratives, un criteri automàtic de valoració de les ofertes que atorgarà punts a les empreses que en el moment de presentar l’oferta declari que la totalitat del personal destinat, directa o indirectament, a l’execució del contracte percebrà una remuneració salarial igual o superior a 15.000 euros/anuals. Si enlloc de ser una jornada completa es tracta d’una jornada parcial, l’import es calcularà de forma proporcional al percentatge de la jornada que tingui fixat.

 

La reunió, que va comptar amb la participació d’entitats signatàries i adherides al Pacte, es va obrir amb un repàs detallat per part de regidors i regidores del govern i del Comissionat del Centre Històric a les accions previstes en cada un dels cinc àmbits en què s’estructura el document: promoció econòmica i foment de l'ocupació (Joan Calmet),  formació i qualificació professional (Cristina Cruz), impuls al Centre Històric (Pere Gassó); integració, cohesió i desenvolupament social (Àngels Santolària); i espai públic i mobilitat (Marc Aloy).

 

Seguidament, van intervenir alguns representants de les entitats participants per fer la seva valoració sobre els resultats d’aquest segon Pacte de Ciutat, signat el juliol de 2016 per donar continuïtat a l’anterior pacte que va estar vigent entre 2013 i 2015.

 

Les diferents aportacions van coincidir a destacar la voluntat d’entesa demostrada pel govern municipal i la bona feina que s’havia fet per tal d’intentar aconseguir el màxim grau d’acompliment possible en les accions proposades. Tot i així, van demanar que,  en el cas que hi hagi una reedició del Pacte, es permeti un major grau de participació per part dels agents econòmics i socials i de les entitats.

 

En la cloenda de la reunió, l’alcalde es va mostrar moderadament satisfet pel fet que pràcticament el 75% de les 117 accions proposades en el Pacte de Ciutat estiguessin desenvolupades (49,6%) o avançades (23,9%), tot i que va admetre que i havia un marge de millora en el 18,8% de les accions que estaven en procés, juntament amb el 6% d’iniciades, encara que va destacar que només n’hi havia un 1,7% de de pendents.


Resultats del Pacte de Ciutat 2016-2019 


Estat de les accions (4-3-2019) Total %
Desenvolupades 58 (49,6)
Avançades 28 (23,9)
En procés 22 (18,8)
Iniciades 7 (6,0)
Pendents 2 (1,7)
  117  

 

En relació a aquests resultats, s’ha de tenir en compte que la reunió de balanç del Pacte de Ciutat s’ha hagut d’avançar a la data prevista a causa de la convocatòria electoral publicada oficialment avui, però encara queden alguns mesos de mandat durant els quals se seguirà treballant i avançant en el compliment de les accions.

 

A banda de l’alcalde, els regidors del govern municipal i del Comissionat del Centre Històric, van assistir a la trobada els representants de les següents entitats signatàries o adherides al Pacte:

 

- Althaia

- Ampans

- Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències  (AFABBS)

- Associació Lluita Contra el Cancer

- Cambra de Comerç i Indústria de Manresa

- CCOO

- Col·legi de Metges

- Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials

- Creu Roja

- CTM-Eurecat Manresa

- Fundació Lacetània

- Gest!

- Grup municipal C's

- Joviat

Documents relacionats

  • imagen