Manresa presenta la segona edició del cicle Quinze Vint-i-dos

El cicle ofereix aquest mes dues propostes creatives entre artistes de diferents disciplines. Aquest dissabte, 9 de març actuaran Celeste Alías, Joan Mas, Àngels Moreno i Tàtels Pérez. El dissabte, 23 de març serà el torn de Cels Campos, Havard Enstad i Pep Ribas.

 

imagen

La segona edició del cicle Quinze Vint-i dos arrenca aquest dissabte 9 de març, a les 8 del vespre, amb un espectacle titulat “Llar” que combinarà la música jazz, la poesia i el teatre, i amb la participació dels artistes Celeste Alías, Joan Mas, Àngels Moreno i Tàtels Pérez. La segona proposta tindrà lloc el dissabte, 23 de març, també a les 8 del vespre, amb la realització de “Mutació”, un diàleg creatiu amb música clàssica, electrònica i dansa, a càrrec de Cels Campos, Havard Enstad i Pep Ribas.

 

El cicle Quinze Vint-i-dos va néixer l’any passat amb la voluntat de dotar un dels espais principals del projecte Manresa 2022, l’Espai Manresa 1522, d’una oferta cultural i artística complementària a la seva activitat habitual, per tal d’atraure un major nombre de visitants, augmentar el coneixement del centre d’interpretació i donar major difusió al projecte Manresa 2022, la importància històrica, la universalitat del personatge i l’empremta manresana d’Ignasi de Loiola.

 

Com en la primera edició, el cicle aprofundeix en l’objectiu d’oferir una lectura renovada dels conceptes ignasians, com l’acollida i la transformació, a través de la música i les arts escèniques, oferint diàlegs creatius entre artistes de diferents disciplines que ocorren per primer cop i davant del públic.

 

En la segona edició del cicle, els diàlegs inclouen artistes de Manresa i d’altres indrets del país i toquen nous àmbits: la poesia com a punt de partida per a la interacció entre la música d’un saxo, el cant i la interpretació, i el diàleg entre la música de fabricació electrònica i la creada per un cello i, al mateix temps, entre aquesta música i la dansa que combina clàssic i contemporani. Sempre sense un assaig previ, interaccionant a l’instant i creant un espectacle al mateix temps que el públic l’està veient.

 

Quinze Vint-i-dos és una iniciativa impulsada per la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Manresa 2022 i l’Ajuntament de Manresa.

 

El preu de les entrades anticipades és de 7 euros i es poden adquirir a www.manresaturisme.cat i a l'Oficina de Turisme (plaça Major, 10). El mateix dia dels actes es poden comprar a l’Espai Manresa 1522 (de 17 a 20h) a un preu de 9 euros. L’entrada inclou un tast final de productes del Pelegrí, com són el dolç, el mossec o els vins històrics.

 

El programa


Dissabte 9 de març. 20.00 h.


  • “Llar”: Amb Celeste Alías, Joan Mas, Àngels Moreno i Tàtels Pérez

Música jazz + poesia + teatre

 

La recerca de l’aixopluc, l’acollida, la família, la llar, a través dels versos de l’Àngels, dits en la seva pròpia veu, interpretats per la Tàtels i cantats per la Celeste, en diàleg constant amb el saxo del Joan.

 

Dissabte 23 de març. 20.00 h.


  • “Mutació”: Amb Celeste Alías, Joan Mas, Àngels Moreno i Tàtels Pérez

Música clàssica + electrònica + dansa

 

L’artesania electrònica del Cels i el cello del Havard interaccionen per explorar el canvi, la transformació, la mutació. El moviment del Pep, entre la dansa clàssica i el contemporani, hi aporta una tercera interpretació.

 

 

Documents relacionats

  • imagen