L'Ajuntament de Manresa rep la donació de Mercè Roca Fainé d’una col·lecció de pergamins

La donació consisteix en una col·lecció formada per 24 pergamins dels segles XIII al XVII

 

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i Mercè Roca Fainé han signat avui un contracte  pel qual aquesta última, en qualitat de propietària,  fa una donació gratuïta a l’Ajuntament de la ciutat d’una col·lecció de pergamins de la seva propietat, formada per 24 pergamins dels segles XIII al XVII, perquè ingressi a l’Arxiu Comarcal del Bages per a la seva custòdia, conservació i divulgació amb finalitats culturals.  

 

L’Ajuntament de Manresa i l’Arxiu Comarcal del Bages reconeixen el valor històric d’aquest fons documental i assumeixen conjuntament el compromís de fer difusió pública d’aquesta donació i afavorir les accions que s’escaiguin per tal de promoure el coneixement públic i facilitar la consulta de la col·lecció de pergamins.

 

Donacions com aquesta permeten créixer el patrimoni documental i la història de Manresa, alhora que incentiven la recuperació de la memòria històrica de la ciutat. La tasca de conservació d’aquests fons documentals que fan les persones amb sensibilitat per la història i el patrimoni comú unida a la tasca especialitzada de l’Arxiu, enriqueix enormement la ciutat.

 

Documents relacionats

  • imagen