Comunicat del govern municipal sobre les crítiques a l’elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM)

El govern municipal en relació a les crítiques sobre el procés d’elaboració del document definitiu per a l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal. (POUM) manifesta que: 

1. Mantenim la nostra voluntat de donar continuïtat a l’immens treball de participació que s’ha fet per convenciment en el procés d’elaboració del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), escoltant els col·lectius i els ciutadans per recollir la voluntat col·lectiva de la ciutat en favor de l’interès general, que és fonamental en un procés d’aquestes característiques.

En l’àmbit específic del grups municipals, s’han fet 16 reunions de la Comissió de Seguiment, intenses sessions de treball en les quals s’han anat debatent tots els punts aportats per cada grup, amb voluntat de dibuixar conjuntament el futur de la ciutat.

2. En aquesta línia, estudiarem amb deteniment els documents que els grups municipals ens facin arribar perquè creiem que l’interès general de la ciutat està per sobre de qualsevol interès partidista i de la temptació d’utilitzar el POUM com a arma electoral.

Així, com hem fet al llarg d’aquests tres anys de mandat, si la possibilitat d’acord està en funció de propostes concretes i de les observacions que es facin al document del POUM, analitzarem aquestes propostes i les contrastarem amb la voluntat d’arribar als màxims acords possibles.

Però l’acord serà impossible si el descord prové del prejudici ideològic que una determinada força política defensa el bé comú i una altra, en aquest cas la que representa el govern municipal, afavoreix els interessos privats. Potser aquesta mateixa actitud és la que va fer que acusessin falsament el govern municipal de no atendre suficientment les necessitats de beques menjador.

3. Seguirem treballant, en aquest tema i en qualsevol altre, pel bé comú de la ciutadania de Manresa, com ja hem demostrat amb el fet que durant aquests tres anys de mandat hem garantit els serveis municipals fonamentals i fins i tot els hem potenciat o n’hem creat de nous quan la situació ho ha requerit.

4. Creiem que hi pot haver desacords entre les diverses forces polítiques de la ciutat en la forma de treballar per l’interès general i d’aconseguir el bé comú.  Però des del govern municipal considerem, de forma humil i generosa, que la millor manera d’enfocar el futur planejament de la ciutat és intentant evitar que hi hagi nous contenciosos derivats d’actuacions urbanístiques que es puguin acabar resolent judicialment contra l’Ajuntament, és a dir contra la ciutat. Perquè aquestes situacions si que perjudiquen realment l’interès general i afavoreixen, sense cap mena de dubte, els interessos privats.

Manresa, 25 de setembre de 2014