L’Ajuntament de Manresa penja la pancarta “Llibertat d’opinió i d'expressió” al lloc de l’estelada i el llaç groc, retirats per ordre de la Junta Electoral

La Junta Electoral de Zona de Manresa ha enviat un requeriment a l’Ajuntament de Manresa per tal que avui, abans de les 2 del migdia, retiri les banderes estelades, llaços grocs, símbols, imatges o altres pancartes i cartells que considera “ideològics i partidistes”. L’equip de govern de l’Ajuntament de Manresa ha manifestat que manté inalterable el seu compromís amb la llibertat dels presos i les preses polítiques i les persones exiliades per aquest motiu avui mateix ha penjat la pancarta amb el lema “Llibertat d’opinió i d'expressió”, que mantindrà durant el període electoral.

imagen

Des d’aquest migdia, al balcó principal de l’Ajuntament de Manresa hi ha penjada la pancarta amb el lema “Llibertat d’expressió i opinió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans”, que es mantindrà durant el període electoral. Tal com han fet el govern català al Palau de la Generalitat, el consistori manresà vol manifestar així el seu desacord amb l’ordre de retirar el llaç groc, l’estelada i altres símbols que la Junta Electoral de Zona (JEZ) li ha fet arribar ordenant la retirada d’aquests elements abans d’avui a les 2 del migdia.

 

La Junta Electoral especifica en el seu requeriment que el fa arribar a l’Ajuntament de Manresa a partir de "la queixa presentada per l’entitat Aixeca’t/Levántate contra l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages per la suposada existència d’ un llaç groc a la seva façana".

 

Per això -segons l'escrit-, i a partir dels pronunciaments de la Junta Electoral Central (JEC) en aquesta matèria, acorda requerir a tots els alcaldes i alcaldesses dels municipis que estan sota la seva jurisdicció que “retirin tots els símbols ideològics i partidistes -banderes estelades, llaços grocs o blancs amb ratlles roges o altres de similar significat, fotografies de candidats o polítics i també pancartes, cartells o qualsevol altre símbol partidista o que contingui imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats públiques concurrents a les eleccions -segons assenyala l’ últim acord de la JEC- de qualsevol edifici, construcció o altra classe d’ immoble o moble de titularitat municipal”.

 

Davant d’aquests fets, l’equip de govern manifesta que manté inalterable el seu compromís amb el procés d’independència de Catalunya i que seguirà denunciant la situació dels presos i preses polítiques i les persones exiliades, i demanant la seva llibertat. Per aquest motiu reclama a través de la nova pancarta col·locada als edificis de la plaça Major, que fa referència a un dret inclòs a la Declaració Universal dels Drets Humans, que pugui seguir mostrant públicament el seu posicionament polític.

Documents relacionats

  • imagen