Manresa commemora aquest dimecres el Dia Internacional de la Gent Gran

L’estrena de l’exposició fotogràfica “Els meus records” a l’Arxiu Comarcal del Bages i un espectacle gratuït d'artistes grans al teatre Conservatori són les propostes que es portaran a terme.

imagen

Manresa commemora aquest dimecres dia 1 d’octubre el Dia Internacional de la Gent Gran i ho fa amb l’estrena al migdia, a l’Arxiu Comarcal del Bages, de l’exposició fotogràfica “Els meus records” i amb la celebració d’una nova edició del Festival Manresa, ciutat d'artistes grans, que tindrà lloc a la tarda al teatre Conservatori.

L’acte d’ inauguració de l’exposició “Els meus records” es farà a les 12 del migdia i es podrà visitar fins el dia 23 de desembre, de 9 a 2 i de 4 a 6 (divendres només matí). Aquesta mostrà conté 51 fotografies que s’han presentat a la segona edició del concurs de fotografia “Els meus records”, una iniciativa que té l’objectiu de incrementar el coneixement de la història de Manresa a través de la difusió d'imatges antigues i posar en valor l’experiència i els records que conserva la gent gran, amb fotografies captades a qualsevol espai de Manresa abans de l'any 1980.

Les obres presen tades en aquesta exposició mostren imatges que, més enllà del pur retrat familiar, reflecteixen de forma genèrica les formes de vida ja passades; espais amb component d'interès social o personal i esdeveniments històrics, socials, lúdics que recuperen la memòria col·lectiva del municipi.

Durant la inauguració es llegirà l'acta del jurat i es lliuraran els premis a les persones guanyadores, per part de la regidora de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa, Àuria Caus, i del Director de l'Arxiu Comarcal del Bages, Marc Torras.

El segon dels actes d’aquesta diada de la gent gran tindrà lloc a les 5 de la tarda, al teatre Conservatori, amb el Festival Manresa, ciutat d’artistes grans, una nova edició del festival artístic amb la participació de diferents artistes grans de la ciutat, com: Les Veus de Valldaura; Paquita Blanch; Colla Arrels, Dintre el bosc; Francesc del Maset, rapsode; i el grup de teatre de gent gran Els Atrevits. El muntatge i la direcció de l’espectacle anirà a càrrec del grup Els Atrevits de l’AV de la Sagrada Família de Manresa. L’entrada és gratuïta.


Documents relacionats

  • imagen