L’'Ajuntament de Manresa participa en un fòrum per seleccionar nous projectes per al tèxtil i per a les TIC

Durant la reunió, celebrada dimarts passat a Mataró, es van presentar 27 nous projectes dels quals se’n van seleccionar 6, que tenen l’objectiu de millorar la innovació, la competitivitat i la possibilitat de d’ocupació de joves creadors.

L’Ajuntament de Manresa va participar el passat dimarts 29 en la reunió de Fòrum d’Inversió celebrada a Mataró i organitzada per ACTE-Tecnocampus-Keiretsu Fòrum, durant la qual es va seleccionar nous projectes per al sector del tèxtil i les TIC que tenen l’objectiu de millorar la innovació, la competitivitat i la possibilitat de d’ocupació de joves creadors. 

Aquesta acció s’emmarca dins el projecte ACTE “Cooperació, Innovació i Creativitat”, liderat per l’Ajuntament de Manresa, i realitzat conjuntament amb l’Ajuntament d’Igualada, Promoció Econòmica de Sabadell, SL, Foment de Terrassa, SA, Tecnocampus Mataró-Maresme i la Diputació de Barcelona. 

Els objectius principals del projectes són la creació de dinàmiques de cooperació entre les empreses, professionals i els actors vinculats al sector tèxtil i augmentar les possibilitats d’ocupació de joves creadors i aturats amb perfil mig-alt del sector tèxtil. El projectes estan subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. 

Dels 27 projectes presentats de diferents sectors, se’n van seleccionar 6, que van presentar el seu projecte davant una audiència de prop de 30 inversors. Dels projectes presentats 3 eren del sector tèxtil i 3 del sector TIC. 

Els projectes presentats van ser els següents: 

Do it Original: es tracta d’una plataforma online de roba de dona. Basant-se en el paradigma del moviment “Do it Yourself” (DIY), els usuaris poden escollir entre diferents models i escollir-ne el tipus de tela i l’estampat. 

Mar&Nua: és una marca de moda de dona d’alt contingut en últimes tendències en talles grans (a partir de la 44). 

Tuset&Riera: la seva proposta són els complements de moda (bosses de mà, bijuteria, etc) d’alta gamma, incorporant elements d’innovació tecnològica que mai s’havien utilitzat en moda: bosses de mà perfumades, luminescents, etc. 

Conductr: és una aplicació per iPad que actua com a controlador del software d’àudio més utilitzat en el món de la música (Ableton Live). Fins ara, els controladors han estat sempre de hardware, fet que n’augmentava exponencialment el cost. 

Minijobs online: és la primera plataforma social especialitzada en minijobs i geolocalitzada, que ja té un any de funcionament. 

SLID: el projecte planteja una aplicació per smartphone per intercanviar targetes de visita de forma presencial, per tal d’agilitzar el procés de gestió dels contactes i facilitar el networking.