El Consell d’Infants clou el curs amb propostes per a una Manresa respectuosa amb el medi ambient i els animals

Més de 500 alumnes de primària de 10 escoles de  Manresa han participat avui en la cloenda del Consell d’Infants fent activitats sobre la temàtica treballada al llarg del curs. “El respecte”.


imagen

El pati del Casino ha acollit aquest matí el plenari final del Consell d’Infants de Manresa del curs 2018-2019. Gairebé 500 alumnes han participat en una gimcana per demostrar el grau d’assoliment de tots els conceptes treballats a l’entorn de la temàtica triada aquest curs:  El respecte.


Posteriorment, han presentat a la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich i a tot l’alumnat, un manifest titulat “la Manresa que volem” amb el recull de propostes de present i futur per tenir una escola i una ciutat més sostenible així com per conscienciar de la cura dels animals de companyia. Els consellers i conselleres que han llegit les propostes han estat Alba Chirveches (La Sèquia), Pau Puigdellívol (L’Espill), Núria Núñez (Sant Ignasi) i Marc Torrent (La Salle).

 

Mercè Rosich ha agraït i felicitat a tot l’alumnat i els membres del Consell d’Infants pel treball realitzat al llarg de curs i qualificat de “molt interessants les demandes que realitzeu fruït de  la observació que feu de la ciutat amb els vostres ulls i que mostren la vostra preocupació pel respecte del medi ambient i els animals de companyia”. La regidora d’Ensenyament s’ha compromès a lliurar les peticions dels alumnes a la persona que agafi el seu relleu al capdavant de la regidoria després de les properes eleccions municipals.

 

El Consell d’Infants és un espai de participació pensat perquè els nens i nenes puguin expressar les seves idees i proposar accions que ajudin a millorar la nostra ciutat. 


Formen part del consell els alumnes de 5è i 6è de primària de les escoles públiques i concertades que vulguin participar. Hi ha dos representats per escola que són triats a l’aula i es reuneixen al llarg del curs escolar per tractar temes relacionats amb el municipi: oci, urbanisme, civisme...

 

Enguany han estat 10 escoles de Manresa les que han format part del Consell d’Infants d’aquest curs: Valldaura, L’Espill, Vedruna Manresa, Muntanya del drac, La Salle, Sant Ignasi, Renaixença, Oms i de Prat, Jeroni de Moragas i la Sèquia.

 

Text del manifest del Consell d’Infants de Manresa 2018-2019

 

Durant aquest any hem treballat conjuntament el respecte. Per això hem decidit, opinat i dissenyat com podria ser una Manresa més sostenible.

 

Amb el que hem après, us compartim les conclusions i les propostes de tots i totes nosaltres:

 

  • Des de l’escola l’Espill, es demanen més parcs per a tothom i que es faci un estudi on es pugui veure com avança el reciclatge de la població de Manresa, amb un entorn més natural i que sigui menys contaminant, més neta i amb més habitatge i fomentar la igualtat de gènere.

 

  • Des de l’escola Sant Ignasi, es demanen més parcs pels gossos perquè puguin jugar i per evitar que s’embrutin els carrers. Més respecte a la natura i menys contaminació, per això es vol una zona del riu més neta i més verda.

 

  • Des de l’escola la Renaixença volem més parcs pels infants. Volem una Manresa amb menys edificis, més natura i menys contaminació als boscos. Una Manresa més neta, més verda i que recicli, on es potenciïn els cotxes elèctrics.

 

  • Des de l’escola Jeroni de Moragas, volem una Manresa amb parcs i espais on pugui jugar tothom, també els infants amb cadira de rodes.

 

  • Des de l’escola la Salle, volem menys contaminació, una ciutat més verda i més alegre amb més colors i més reciclatge. Si tots mantenim una ciutat neta, tindrem una ciutat bonica.

 

  • Des de l’escola Vedruna de Manresa, volem espais lliures per córrer, amb parcs per a totes les edats, perquè juguin els animals... també apostem per una ciutat més civilitzada amb igualtat de gènere i sense violència. Animem als manresans i manresanes que fer més ús de la bicicleta.

 

  • Des de l’escola la Sèquia, volem una ciutat més neta amb papereres i contenidors i tothom sigui responsable a l’hora de reciclar. També ens agradaria que hi hagués més zones verdes i espais pensats perquè en pugui gaudir tothom. Animem a fer més ús del transport públic.

 

  • Des de l’escola Valldaura, demanem una Manresa amb més papereres, amb més arbres i plantes, sobretot als parcs. Volem una Manresa amb més verd i menys gris.

 

 

  • Des de l’escola Muntanya del Drac, volem que des de Manresa es millorin les infraestructures i la neteja de la ciutat. Tenim la responsabilitat de generar menys deixalles, millorar el medi ambient i disminuir la contaminació a la ciutat. Que hi hagi més parcs verds i cases per als animals abandonats.

 

  • Des de l’escola Oms i de Prat es demana que els infants de Manresa tinguin més facilitats per fer ús del transport públic. Que es fomenti la igualtat i que es millorin les infraestructures per a les persones amb mobilitat reduïda. També que a Manresa tingui zones habilitades per murals i grafitis, una ciutat més verda i més acolorida. Una ciutat que pensi amb els animals i creï corre-cans i on no es prioritzin els supermercats davant dels horts.

 

Per acabar, donem les gràcies a tothom que ha participat en el consell d’infants.

Esperem que les nostres propostes es facin realitat “UNA MANRESA NETA I VERDA SERÀ UNA CIUTAT CONSCIENCIADA, AGRADABLE I RESPECTUOSA”.

 

Documents relacionats

  • imagen