Un any més l’Ajuntament de Manresa commemora la diada del 17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia

Des del SAI LGTBI de Manresa en coordinació amb diferents àrees de l’Ajuntament s’aposta clarament per la visibilització i sensibilització de la diversitat afectiva sexual i de gènere, per la qual cosa s’han programat tot un seguit d’activitats que tindran lloc al llarg d’aquest mes.

imagen

El proper divendres, 17 de maig, se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, és una jornada reivindicativa i de denuncia i que vol donar respostes davant les discriminacions i agressions comeses per homofòbia, bifòbia i/o transfòbia.

 

Per aquest motiu des del SAI LGTBI i la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Manresa, en coordinació amb diferents àrees del consistori, s’han promogut diverses activitats entorn la diversitat afectiva, sexual i de gènere, seguint amb la tasca de visibilització i sensibilització i l’aposta per introduir de forma transversal la perspectiva de gènere i LGTBI en el desplegament de les polítiques públiques municipals.

 

Acte central al Saló de Sessions amb poesia i teatre

 

Així, el mateix divendres es commemorarà la diada amb un acte central que es portarà a terme al Saló de Sessions de la Casa Consistorial a la 1 del migdia i que comptarà amb la presència de  Sebastià Portell que recitarà alguns dels poemes del llibre “Amors sense casa. Poesia LGBTQ catalana”. Durant l’acte també es podrà veure l’espectacle performàtic “Perdona, aquest lloc és teu?”, a càrrec de la Xixa Teatre.

 

Es tracta d’un espectacle que neix amb l’objectiu de sensibilitzar entorn de l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia i aportar consciència sobre la diversitat d’identitats i d’expressions de gènere, així com les diverses orientacions afectives i sexuals. L’obra està orientada a motivar a la reflexió sobre el fet imprescindible de fer front com a societat inclusiva a les situacions vitals que viuen aquestes persones per tal d’esperonar els canvis necessaris a la societat.

 

Altres activitats

 

A més, al llarg del mes es portaran a terme diverses activitats tant al Casal de Joves la Kampana com a l’Espai Jove Joan Amades organitzades des de ManresaJove. Aquest últim espai acollirà l’exposició “Vestida de nit”, de Queralt Altarriba, que es podrà visitar del 13 al 31 de maig i que fa palès la diversitat en les expressions de gènere.

 

Una altra proposta és la presentació de la intervenció artística i reivindicativa promoguda des de famílies LGTBI de Manresa o l’edició del catàleg de suggeriment de contes “Sense armaris. Llibres LGTBI per a infants”, editada per la Biblioteca del Casino, que es podrà recollir a la Biblioteca infantil del Centre Cultural.

Documents relacionats

  • imagen