Espais Creatius ofereix “Del pinzell a la denúncia”, una proposta d’arts plàstiques per reivindicar el dret al refugi

Els tallers són gratuïts i es faran els dies 6, 13 i 20 de juny al Casal de les Escodines, conduïts per l’artista Aina Sallés, i que culminaran en una acció plàstica que es podrà veure a la plaça Sant Domènec.

imagen

L’Ajuntament de Manresa oferirà el proper més de juny la segona proposta del projecte cultural Espais Creatius, que en aquesta ocasió valorarà la potència de les arts plàstiques com a forma de reflexionar sobre el dret al refugi. Amb el títol “Del pinzell a la denúncia” s’ofereix la possibilitat d’explorar creativitat, il·lustració i pintura per expressar les emocions davant d’un tema dur que ja afecta a més de 68 milions de persones al món.

 

L’encarregada d’acompanyar el procés d’aquest Espai Creatiu serà l’artista plàstica manresana Aina Sallés. Llicenciada en Belles Arts, va completar la seva formació amb estudis d’Art teràpia “volent aprofundir en el caràcter social, inconscient i expressiu que aporta l’art”. Sallés actualment es dedica a realitzar projectes artístics de diferents formats i interessos tant personals com externs i ho combina amb la vessant de tallerista, on anima als altres a endinsar-se amb llibertat en el món de l’art.

 

L’Espai Creatiu està previst els dijous 6, 13  de juny, de 18 a 20 h al Casal de les Escodines i i el 20 de juny a la plaça Sant Domènec. Aquest espai, pensat tant per a públic jove com a adult, no requereix experiència prèvia, només ganes de conèixer tècniques i color per expressar opinions, emocions o reptes davant la temàtica plantejada. Les inscripcions són gratuïtes i es podran fer per correu electrònic a casalescodines@ajmanresa.cat, o bé presencialment al Casal Escodines de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 16 a 21 h,  i els dissabtes de 10 a 14 h i de 16 a 20 h, i  per telèfon (93 872 54 54)  fins al dimarts 4 de juny.

 

El 20 de juny, coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de les persones refugiades, es mostrarà el treball realitzat al taller a través d’ una exposició col·lectiva que es podrà veure instal·lada al vespre,  a la plaça Sant Domènec, fins el 28 de juny.

 

Aquesta obra plàstica de denúncia i reivindicació formarà part de l’acte “El Dret al refugi i l’activisme cultural”, el 20 de juny, a les 19.30 h a la plaça Sant Domènec,  en el qual  des de la Casa Flors Sirera es  farà una aproximació a la realitat de les persones refugiades avui,  a l’acollida a Manresa, i es dialogarà amb els  artistes Marc Sellarès, artista visual bagenc,  i Moulud Yeslem, artista i activista cultural,  sobre diferents accions artístiques en les quals han participat sobre qüestions d’immigració, de privació de llibertat i de drets humans.

 

Aina Sallés i els participants a l’Espai Creatiu “Del pinzell a la denúncia “explicaran la seva experiència i recorregut per l’obra exposada i la cloenda musical de l’acte serà a càrrec d’Oriol Barri.

 

Vincular una temàtica transversal al procés creatiu


La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa va engegar aquest mes de maig,  dins la programació sociocultural del Casal de les Escodines i del Centre Cívic Selves i Carner, el projecte Espais Creatius, una proposta amb l’objectiu de vincular una temàtica transversal o efemèride, poder-hi reflexionar i desenvolupar diverses pràctiques artístiques a través d’un petit procés creatiu.

 

L’objectiu és que cada mes, un grup reduït de participants d’unes 10-15 persones, pugui  desenvolupar un petit projecte creatiu de diferents disciplines com el microteatre/performance, la dansa, el clown, la il·lustració, el circ o la poesia  i vincular-les  a temàtiques com el gènere, els Drets Humans, el Dret al Refugi, el Dia de la Dona Treballadora, el Dia Mundial de la Poesia, entre altres.

 

En aquesta ocasió, la Regidoria de Cultura col·labora amb el Programa de Cooperació del mateix Ajuntament, promovent la sensibilització i el treball conjunt per fer de Manresa una ciutat compromesa amb el dret al refugi. L’acció compta amb el suport de la Diputació de Barcelona a través del Pla d’Educació per al Desenvolupament de Manresa.

 

Documents relacionats

  • imagen