L'Ajuntament de Manresa presenta un paquet d'actuacions de millora de la seguretat d'itineraris de vianants

Els treballs s’emmarquen dins les accions de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i d’acord amb les actuacions decidides i finançades pels representants dels Consells de Districte de la ciutat.

imagen

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament de Manresa ha presentat avui un paquet d’actuacions de millora de la seguretat en els itineraris de vianants, uns treballs que s’emmarquen dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i que donen resposta a les peticions acordades i finançades pels Consells de Districtes de la Ciutat. Les actuacions estan vinculades amb la campanya de sensibilització contra els atropellaments “No et Saltis el Pas” que s’impulsen des de la regidoria de Seguretat Ciutadana.

El regidor de Mobilitat, Ramon Bacardit, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Sánchez, han donat a conèixer, avui al migdia, aquestes actuacions a la carretera de Cardona, cruïlla amb el carrer Dos de Maig, on s’ha posat en marxa un nou pas de vianants semaforitzat.

Bacardit ha explicat la voluntat de l’Ajuntament “de continuar resolent problemes quotidians dels ciutadans pel que fa a la seguretat en els seus itineraris habituals” i ha ressaltat “l’aposta per reforçar els recorreguts dels escolars". El regidor ha destacat que “aquest nou semàfor té la particularitat que per primera vegada a Manresa tindrà senyals lumíniques de pas amb el dibuix del pare i el nen, amb l’objectiu de reforçar aquest itinerari que està molt a prop de centres educatius situats en aquest entorn”.

Per la seva part, Olga Sánchez, ha explicat que “aquestes actuacions s’emmarquen dins la campanya No et Saltis el Pas contra els atropellaments, i la voluntat de millorar progressivament la visibilitat dels punts més conflictius i de garantir la seguretat dels itineraris habituals de les famílies a prop dels centres escolars”.

Actuacions als quatre districtes

A banda del pas de vianants semaforitzat a la carretera, també es senyalitzarà un aparcament de motocicletes per tal de millorar la visibilitat entre vianants i conduc tors. Al mateix districte de Ponent es farà la millora del camí escolar del Col·legi FEDAC Manresa (Dominiques) i Escola Valldaura. Aquest camí escolar comprèn els carrers Dos de Maig, Nou de Valldaura i Bruc. Els treballs que es realitzaran seran la senyalització horitzontal d’aparcaments de motocicletes abans de passos de vianants i repintat dels passos de vianants en el itinerari escolar, per millorar-ne la seguretat dels vianants. Properament s’instal·laran unes andanes amb baranes per ampliar l’espai de la vorera i protegir la sortida dels escolars en el carrer Nou de Valldaura, un dels accessos de l’escola Dominiques.

Al Districte Nord està prevista la instal·lació d’un coixí berlinès (reductor de velocitat) i reforç de la senyalització horitzontal de la zona 30 al carrer Carrasco i Formiguera cantonada carrer València.

Al Districte Centre, per tal de millorar la visibilitat dels passos de vianants i de la cruïlla dels carrers Bilbao amb Caritat, es senyalitzaran horitzontalment aparcaments de motocicletes, es repintaran els passos de vianants i s’ordenarà l’estacionament al carrer Bilbao i carrer Caritat. També per millorar la seguretat dels itineraris de vianants es faran tres nous passos: un al carrer Bilbao, abans del carrer Caritat; i dos més que connecten als carrers Joan Jorba i Jacint Verdaguer, a través de la Plaça Sant Jordi.

Finalment, al Districte Llevant, amb l’objectiu de millorar la visibilitat i pacificar el pas de vianants d’accés a la residència d’avis de la Font dels Capellans, s’instal·laran dos coixins berlinesos (reductors de velocitat), es senyalitzaran aparcaments de motocicletes i es repintaran els passos de vianants al carrer Font dels Capellans cantonada amb carrer Granollers.

Al mateix Districte, amb l’objectiu de reduir la velocitat al carrer Ginebró del barri de Els Comtals, s’instal·larà una banda reductora de velocitat.


Documents relacionats

  • imagen