Manresa acull l'exposició "Català, llengua d’Europa"

La mostra, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Centre de Normalització Lingüística Montserrat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, vol reflectir la vitalitat de la llengua catalana en el marc de les llengües d’Europa.

La sala d’exposicions de la Plana de l’Om acull a partir d'avui i fins al 31 d’octubre, l’exposició “Català, llengua d’Europa”, una mostra creada pel Departament de Cultura, que té per objectiu mostrar una visió del català com a llengua moderna, competitiva i oberta al món en diàleg amb altres llengües.

El dia 8 d’octubre, a les 20 h, s’inaugurarà “Català, llengua d’Europa” a l’auditori de la Plana de l’Om. En l’acte d’inauguració, l’escriptora i periodista Empar Moliner pronunciarà la conferència “Salvar paraules?”. Intervindran, també, la directora general de Política Lingüística i presidenta del Consorci per a la Normalització Lingüística, Ester Franquesa i el president del Consell del CNL Montserrat, Joan Calmet.

L’exposició romandrà oberta al públic fins al 31 d&rsquo ;octubre, de dimarts a diumenge de 18 a 21 h. Als matins, el CNL Montserrat organitzarà visites concertades per a grups.

Amb aquesta acció, el CNL Montserrat vol donar visibilitat a la llengua catalana, aprofitant l’alt nombre de visitants que rep Manresa durant la Fira Mediterrània i el cicle literari Tocats de Lletra, ambdós esdeveniments a l’octubre.

L’exposició ja s’ha exhibit a diverses localitats, entre les quals destaca Brussel·les, on es va instal·lar a la seu del Parlament Europeu. Presenta la llengua catalana en set àmbit temàtics: Europa, l’ensenyament, els mitjans de comunicació, la cultura, el comerç i l’empresa, el món digital, i l’esport.