Divendres de Ciència estrena nou cicle commemorant el 50è aniversari de l’arribada a la lluna

L’exploració de la lluna: passat i futur és l’eix sobre el qual pivotaran les  xerrades de maig i juny. La primera, que es farà aquest divendres, anirà a càrrec de l’enginyer industrial i divulgador científic, Rafael Clemente. La segona tindrà lloc el 7 de juny i el ponent serà Jordi L. Gutiérrez, professor del Departament de Física de la UPC.

imagen

Aquest divendres, 31 de maig, s’enceta un nou cicle de Divendres de Ciència que sota l’eix temàtic L’exploració de la lluna: passat i futur, ha organitzat dues xerrades per commemorar el 50è aniversari de l’arribada a la Lluna i que es duran a terme a les 8 del vespre a la Sala d’Actes del Centre Cultural el Casino

 

La primera de les ponències, titulada Una petita passa per [un] home - La història desconeguda del primer vol a la lluna, anirà a càrrec de l’enginyer industrial i divulgador científic, Rafael Clemente.

 

Clemente, fundador i primer director del Museu de la Ciència de Barcelona (avui CosmoCaixa) i autor de tres llibres sobre exploració espacial, el més recent dels quals amb el títol d’aquesta mateixa xerrada, repassarà com només vuit anys d’esforç intens van permetre materialitzar un somni que la Humanitat havia acaronat durant segles.

 

El divendres 7 de juny tindrà lloc la segona de les conferències, que sota el títol La Lluna: notícies des del nostre satèl·lit, impartirà Jordi L. Gutiérrez, professor del Departament de Física de la UPC que treballa en evolució estel·lar i en el disseny de petits satèl·lits artificials per estudiar la termosfera terrestre.

 

Gutiérrez examinarà les teories sobre l’origen de la lluna, i posarà en relleu les darreres descobertes relacionades amb el satèl·lit. També especularà sobre quines són les possibles missions d’exploració futura.

Documents relacionats

  • imagen