L’Oficina Jove del Bages impulsa una campanya informativa per sensibilitzar i prevenir el tabaquisme entre la població juvenil

La campanya ha estat participada per 250 Joves dels centres de secundària que tenen Punt al pati: els instituts Lluís de Peguera, Manresa Sis, Lacetania, Guillem Catà, Pius Font i Quer i Cal gravat; així com, les escoles Joviat, Oms i de Prat, Fedac i la Salle. També hi van participar un total de 90 alumnes universitaris de la FUB i la UPC.

imagen

Des de l’Oficina jove del Bages en col·laboració de les  infermeres del projecte “Salut i escola“, professionals de l’ISC, i la Fundació  d’Althaia realitzen aquesta activitat a l’hora del pati per tal d’informar i sensibilitzar sobre els efectes del tabac i el cànnabis al col·lectiu de joves. 

 

En total hi han participat 250 Joves dels centres de secundària que tenen Punt al pati: els instituts Lluís de Peguera, Manresa Sis, Lacetania, Guillem Catà, Pius Font i Quer i Cal gravat; així com, les escoles Joviat, Oms i de Prat, Fedac i la Salle. També hi van participar un total de 90 alumnes universitaris de la FUB i la UPC.

 

Així, les persones joves que s’apropaven al Punt al Pati del seu institut o bé al Punt al Campus es podien sotmetre a  la cooximetria, una prova que mesura el CO en aire expirat, mitjançant una cèl·lula electroquímica que reacciona amb CO, en forma de partícules per milió o en forma de percentatge de carboxihemoglobina. Aquesta prova dona molta informació sobre la capacitat pulmonar del participant i dona indicadors de valors per a veure el seu grau de fumador.

 

A partir del resultat individual que marca el cooximetre permet a l’assessora fer la intervenció amb les i els participants. Aquesta medició va acompanyada de tríptics, material elaborat des de l’oficina, llibrets informatius i cartells, etc. on es podien trobar tota mena de consells i informació per tal que el fumador/a pugui deixar de fumar.

 

D’altra banda, aquells participants que no son fumadors/es se’ls obsequiava amb un trosset de xocolata.

 

La valoració general  de les  dinamitzadores de l’activitat és molt satisfactòria i la participació molt alta, els i les joves participants mostren  molt interès durant la intervenció de l’assessora. Amb aquestes accions, tant l’Oficina Jove del Bages com tot el col·lectiu de professionals que hi han col·laborat (ISC i Althaia) se sumen a la lluita contra el tabaquisme.

 

Aquesta activitat persegueix l’objectiu d’informar, sensibilitzar i  prevenir el tabaquisme, commemorant el dia mundial sense fum que se celebra demà, divendres 31 de maig. També amb motiu d’aquesta commemoració, l’Ajuntament de Manresa col·laborarà en una activitat dinamitzada promoguda per la Xarxa de Prevenció i Control del Tabaquisme de la Catalunya Central, que tindrà lloc el mateix dia 31, de les 10 a les 12.30 h, a la Plaça Espanya.

Documents relacionats

  • imagen