Manrusionica 2019 arriba amb artistes de renom, estrena el Palau Firal com a nou escenari i ofereix experiències sensorials més enllà de la música i el so

La basílica de la Seu ha estat escenari, aquesta tarda, de la presentació de la novena edició de Manrusiònica, el festival de música electrònica que enguany estrena també el qualificatiu de ‘”sensorial”, perquè vol oferir una experiència global al públic, amb música, so, i també gastronomia, xerrades, tallers, experimentació amb realitat virtual i altres activitats, durant 20 hores ininterrompudes. El Palau Firal s’estrena com a nou escenari nocturn, i es mantindrà com a centre neuràlgic la plaça de la Reforma i entorns, i com a punt culminant la projecció del videmàpping sobre la Seu.

imagen

La novena edició de Manrusionica arriba carregada de novetats, com ara l’estrena del Palau Firal com a escenari, que s’afegeix als que ja habitualment funcionen a la plaça de la Reforma i el parc de la Seu. El certamen s’anomena ara “Festival Sensorial de Música Electrònica”, i pretén oferir al públic un ventall ampli de sensacions a través de la música electrònica i la llum, però també altres activitats, que enguany s’estrenen.

 

L’alcalde en funcions, Valentí Junyent, i la regidora de Cultura i Joventut en funcions, Anna Crespo, han acompanyat els responsables del festival, Alfons Rodríguez i Lucía Alcaina, en la presentació que s’ha fet aquesta tarda a la basílica de la Seu, on s’ha projectat el vídeo de presentació. Una de les novetats més remarcables de l’edició d’aquest any és que el Palau Firal serà l’escenari on, a partir de la 1 de la matinada i durant tot ala nit, hi haurà sessions de música electrònica, a càrrec de noms coneguts internacionalment, com ara The Hacker, “un artista que dèiem de broma que algun any portaríem, i hem pogut fer realitat aquell somni:  és una llegenda de la música electrònica”, diu Alfons Rodríguez”, i també Ángel Molina, considerat un dels millors DJ del panorama europeu, entre altres.  

 

En les anteriors edicions, la sala Stroika era l’escenari del final de festa, de nit i matinada però aquest any “estem satisfets d’haver pogut crear un univers específic per a Manrusionica al Palau Firal”, diu Rodríguez. Hi haurà busos d’anada i tornada del centre durant tota la nit. Les entrades per a aquesta part final del festival ja són a la venda a la pàgina web del festival.

 

Com és habitual, el centre neuràlgic de Manrusionica serà a l’escenari de la plaça de la Reforma, on per segon any consecutiu, “posem el nostre gra de sorra a la igualtat de gènere fent que totes les artistes que hi actuïn siguin dones”, explica Lucía Alcaina. En aquest mateix espai, el màpping sobre la basílica de la Seu tornarà a proporcionar la imatge més icònica del festival. Pel que fa a la música, Alfons Rodríguez remarca que aquest any s’ha fet un esforç especial per oferir propostes “molt ballables i que no siguin molt ‘dures’ sinó digeribles per al gran públic”.

 

Més enllà de la música i el so, el festival arriba carregat d’altres novetats per tal que “la gent no només vingui a ballar, sinó a viure una experiència i també a aprendre”, diu Alfons Rodríguez. Hi haurà una zona on poder tocar instruments electrònics; la possibilitat d’experimentar amb elements de realitat virtual; una xerrada a càrrec de Hand Solo, un jove que va crear amb peces de Lego una pròtesi per al seu braç; es podran provar les ulleres de realitat virtual Oculus Quest ; i es farà també un tast de vins a cegues amb  diverses tipus de música. També hi haurà gastronomia diversa, especial per a cada hora del dia, amb la col·laboració de diverses empreses i institucional.

 

S’ha de destacar també, en aquest marc d’activitats paral·leles, que durant la setmana prèvia al festival, l’artista Anna Taratiel, ‘OVNI’, pintarà un mural entre el carrer Alfons XII i la Reforma. Es tracta de l’artista que fa uns mesos ja va pintar un gran mural colorista a la placeta de la Mel de Manresa.

 

En la presentació d’aquesta tarda, la regidora de Cultura i Joventut en funcions, Anna Crespo, ha remarcat el fet que els organitzadors “no paren d’oferir noves propostes i reinventar el festival”. Al seu torn, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha recordat que el festival “porta incorporat el nom de la ciutat i és un element de projecció innegable”, ha posat en valor les novetats per continuar atraient un públic nombrós, i ha recordat el suport de l’Ajuntament al certamen  “des del minut zero”. L’alcalde ha destacat que la Seu tornarà a ser escenari principal del festival, després de la clausura de la capitalitat cultural amb l’exitós espectacle “Lux mundi”, i ha desitjat molt èxit al festival, que el temps acompanyi i “que en puguem continuar gaudint durant molts anys”.

 

Podeu consultar tota la informació sobre Manrusionica 2019 en aquest dossier de premsa o a la pàgina web www.manrusionica.com

Documents relacionats

Dossier Manrusionica 2019
  • imagen