65 alumnes de 4rt d’ESO de Manresa completen la seva formació al programa Laboràlia aquest curs 2018-2019

Demà, dimarts 4 de juny, se celebra l’acte de cloenda del projecte Laboràlia, adreçat a alumnes de 4rt d'ESO amb dificultats. L'objectiu és familiaritzant-los amb diferents oficis i que obtinguin el Graduat en Educació Secundària.

imagen

65  alumnes de segon cicle de secundària de Manresa han finalitzat amb èxit la seva formació al programa Laboràlia corresponent al curs 2018-2019. L’acte de cloenda d’aquest curs es celebrarà demà, dimarts 4 de juny, al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa a les 10 del matí. El programa Laboràlia és impulsat per l'Ajuntament de Manresa i compta amb el suport de l'Àrea d'Educació dela Diputacióde Barcelona.

 

L’acte de cloenda comptarà amb l’assistència de l’Alcalde en funcions, Valentí Junyent; la regidora d’Ensenyament en funcions,  Mercè Rosich i la regidora d’Ocupació en funcions, Cristina Cruz.

 

Durant l’acte es farà una valoració del nou curs, es lliuraran els diplomes als alumnes participants i posteriorment hi haurà amb una visita a l'exposició de treballs realitzats durant el curs.  

 

Laboràlia és un projecte consolidat, que es realitza des de l’any 2012 i en el qual han passat més de 1063  joves, que facilita la transició de l’escola al treball o a altres tipus de formació als nois i a les noies de 4rt d’ESO dels centres de secundària de Manresa. L’objectiu del programa és que l’alumnat que es troba en el darrer curs de l’ensenyament obligatori, es familiaritzin amb diferents oficis i el mercat laboral, per tal d’assolir l’èxit educatiu,  que completin els estudis secundaris i obtinguin el graduat en ESO.

 

Les activitats formatives que s'han realitzat al llarg del curs escolar s'han estructurat  en 2 blocs: orientació laboral i tastets d'oficis: administratiu, perruqueria, arts, llauneria, animació sociocultural, salut i imatge digital.

 

Les activitats s’han realitzat al llarg de tot el curs escolar, els dimarts i dijous, de les 10.30 del matí a la 13.30 del migdia. I es van iniciar el 13 de setembre de 2018 i han finalitzat  el dia 30 de maig de 2019.

 

Un programa que va començar a funcionar el 2002


Aquest programa va ser impulsat per les  regidories  d’Ensenyament i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manresa el setembre del 2002 amb la voluntat d’aportar un recurs complementari als instituts de la ciutat . Compta amb el suport  dela Diputacióde Barcelona i l’autorització del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

 

Des del Centre d’Iniciatives per a l’Ocupació s’ha realitzat la coordinació i avaluació general del projecte junt amb la secció d’Ensenyament. Les activitats, tallers i tastets s’han dut a terme en instal·lacions municipals i centres educatius: aules del CIO, Centres Cívics, local del Gremi  Artesà Comarcal de Perruqueries de Senyores i Estètica del Bages i Escola d’Art de Manresa.

 

Valoració del curs 2019-2019

 

En aquest curs han participat al programa un total de 75 alumnes procedents de 8 centres educatius de secundària de Manresa.

 

S’han impartit un total de 1.584 hores, de tal manera, que cada alumne ha realitzat 198 hores de classe distribuïdes en els 8 tallers. Durant aquestes classes s’ha compaginat la formació teòrica i pràctica aplicada en els diferents oficis, així els alumnes han pogut adquirir coneixements matemàtics, de comunicació, manipulatius,... de forma experimental.

 

En aquesta edició del programa han continuat donant suport al projecte l’Escola d’Art de Manresa que ha cedit  aules i un monitor i el Gremi  Artesà Comarcal de Perruqueries de Senyores i Estètica del Bages que ha realitzat les de les classes del taller de perruqueria.

 

La satisfacció general dels alumnes ha estat molt alta, ja que han valorat molt positivament els tallers, monitors i els espais així com també la possibilitat d’experimentar amb eines, materials i conèixer el funcionament de diferents oficis.

 

Així mateix, els monitors han valorat de forma molt positiva la motivació i la feina feta per l’alumnat.  Destaquen el canvi d’actitud dels alumnes un cop veuen que són capaços de realitzar totes les propostes formatives del programa.

 

Dels 75 alumnes que han iniciat el programa l’han acabat 65 que recolliran dimarts el seu diploma al Saló de Sessions de l’Ajuntament de Manresa.

Documents relacionats

  • imagen