L’Ajuntament de Manresa inicia l’enderroc de la finca entre el carrer Na Bastardes i la baixada dels Jueus

Després dels treballs previs, demà dimarts s’inicia l’enderroc de la finca de propietat municipal situada a la cantonada entre el carrer Na Bastardes i la baixada dels Jueus. L’enderroc tindrà una durada de dos mesos, un cost a l’entorn de 100.000 euros i permetrà guanyar espai i millorar la visibilitat en aquesta zona del Centre Històric.


imagen

Demà dimarts s’inicia l’execució del projecte d’enderroc i retirada de la runa de l’immoble emplaçat a la baixada dels Jueus núm. 7, cantonada amb el Carrer Na Bastardes núm. 8 de Manresa. Un cop enderrocada l’edificació, caldrà fer la nova alineació dels vials, juntament amb la nova vorera, i un mur de tancament en tot el perímetre del solar resultant. També caldrà refer part de l’antiga muralla que està caiguda, situada al solar del costat (C/ Na Bastardes, 6).

 

El projecte té un pressupost de 103.558 euros (IVA inclòs), i les obres tindran una durada da dos mesos.  L'immoble és de final del segle XIX, ocupa una superfície de sòl de 195 m2 i la superfície construïda és de 1.109 m2. La finca és propietat de l’empresa municipal FORUM i l’enderroc que es porta a terme finalment, pendent des de fa anys, permetrà millorar la visibilitat de la façana posterior de l’Ajuntament, de la Seu i entorns, en una zona densament edificada al cor del Centre Històric.

 

Amb motiu d’aquests treballs les afectacions a la mobilitat seran les següents:

 

  • Es tallarà el trànsit de vehicles del carrer Na Bastardes, entre els carrers Vallfonollosa i Baixada Na Bastardes, i Baixada dels Jueus entre el carrers Fontanet i Na Bastardes. L’accés a carrer Baixada Na Bastardes i carrer Na Bastardes (zona verda d’estacionament) es realitzarà per plaça d’en Creus i carrer Fontanet
  • Es tallarà el pas de vianants pel carrer Baixada dels Jueus entre la Plaça Major i el carrer na Bastardes. Es mantindrà l’accés a les finques d’aquest vial des de Plaça Major.
  • Es prohibirà l’estacionament de l’àmbit d’afectació dels treballs (zona verda).

Documents relacionats

  • imagen