El concurs de fotografies antigues 'Els meus records' ja té guanyadors

“Seguici de la Festa Major”, presentada per Pere Puig Vila i “Plàcido”, presentada per Joan Lladó Clusellas, guanyen el primer i segon premi de la segona edició del concurs impulsat per la regidoria de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa.

imagen

En el marc de les celebracions del Dia Internacional de la Gent Gran a Manresa, ahir es va donar a conèixer el veredicte del jurat d e la segona edició dels concurs de fotografia “Els meus records”. Els guanyadors del primer i segon premi d’aquesta edició han estat les fotografies “Seguici de la Festa Major” (1881), presentada per Pere Puig Vila i “Plàcido”(1961), presentada per Joan Lladó Cluselles.

Dues fotografies més han aconseguit dos accèssits: les obres “Esquiada a l’Era Esquerra” de Josep Rodríguez Llurdes i “Caramelles aspirants a la Seu” presentada per Agustí Perramon Prunés. Quatre fotografies més han completat la llista dels vuit finalistes seleccionats: “Nens groxador”, de Maria Carme Bosch; “Ponts de l’Estació”, de Francesca Bach; “Penya Ciclista Manresana”, de Joaquima Subirana; i “Carrossa fent una paròdia dels bombers”, de Rosa Vila.

Les fotografies premiades i la resta de fotografies presentades en aquesta segona edició del concurs es podran visitar fins al dia 23 de desembre, de 9 a 2 i de 4 a 6, a l’Arxiu Comarcal del Bages.

Els membres del Jurat de concurs de fotografies antigues digitalitzades, convocat per l’Ajuntament de Manresa, estava format per Àuria Caus, regidora de la Gent gran de l’Ajuntament de Manresa; Marc Torras, director de l’Arxiu Comarcal del Bages; Mercè Argemí, técnica de Patrimoni de la secció de Cultura de l’Ajuntament de Manresa; i Enric Roca, coordinador del Programa de Gent gran de l’Ajuntament de Manresa.

Llistat de Premis

PRIMER PREMI:
Seguici de la Festa Major (1881) presentada per Pere Puig Vila.
L’obra mostra un paisatge que s’ha transformat i avui dia és diferent; és antiga i amb qualitat fotogràfica; t& eacute; un bon estat de conservació; reflecteix com era la vida quotidiana en el moment que es va fer la fotografia; i expressar uns fets de manera clara.

SEGON PREMI: Plàcido (1961) presentada per Joan Lladó Clusellas.
La fotografia mostra un escenari insòlit de la ciutat; documenta un fet excepcional que ha passat a la ciutat; i té bona qualitat fotogràfica

DOS ACCÈSSITS

Esquiada a l’Era Esquerra
(1958), presentada per Josep Rodríguez Llurdes. Per mostrar la vida quotidiana en un moment singular que es va viure a la nostra ciutat.

Caramelles aspirants a la Seu, (presentada per Agustí Perramon Prunés. Per mostrar elements de la cultura popular que s’han perdut.

Per veure totes les fotos participants en el concurs, cliqueu aquí.

Documents relacionats

  • imagen