Joan Ramon Deitx, amb una fotografia feta al Perú, guanya el concurs Viatgers Manresans 2014

Ahir al Centre Cívic Selves i Carner es va fer l’acte el lliurament de premis en la categoria d’adults i del concurs popular #viatgers 2014, així com la inauguració de l’exposició de les fotografies de viatges i vesprada temàtica sobre Egipte. Avui es donarà a conèixer el premi dels Petits Viatgers Manresans.

imagen

Ahir, dimarts es van lliurar els premis de la novena edició del concurs de fotografia Viatgers Manresans, convocat per l’Ajuntament de Manresa i Foto Art Manresa, amb l’objectiu d’incentivar els fotògrafs amateus a presentar les seves fotografies d’estiu i de viatges i promoure aquelles fotografies de nivell més tècnic, artístiques i creatives.

El primer premi s’ha atorgat a l’obra “Inti Raymi”, de Joan Ramon Deitx, una composició amb molt color que capta una festivitat relacionada amb el solstici d’estiu a Sacsayhuamán (Cuco, Perú). El segon premi s’ha atorgat a l’obra “Sensacions sota terra”, de Toni Arnaste Boixadera, realitzada en un viatge a Egipte.

El primer premi, valorat en 1000 € consisteix en una estada hotelera per a dues persones de 8 dies/7 nits a Tenerife, cedit per Viatges Concord. El segon premi, valorat en 480 €, consisteix en una maleta, un rellotge de cautxú i acer, una estada de cap de setmana al Maresme per a dues persones amb pensió completa i unes ulleres de sol unisex, cedits per Franquesa, Copèrnic, Viatges Concord i Soler Centre Visual.

Enguany hi ha hagut una participació de 33 persones, que han presentat un total de 76 fotografies, de les quals s’exposen les dues premiades, les considerades finalistes pel jurat i una representació de la resta d’obres participants amb imatges de Mèxic, Canadà, Islàndia, el Mont Blanc, el Machu Pichu, Montserrat, Lourdes, Dubrovnik, Oviedo, el castell francès d’Arques, i altres impressions marítimes i estiuenques.

També es va fer el lliurament del premi concurs Popular #Viatgers 2014, per a fotografies penjades a través d'instagram. S'han penjat un total de 118 fotografies que es poden visualitzar a la web. La fotografia amb més “likes” va ser “Fru, fru a les mosques estiuenques”, de Lola Rancero, que va rebre un quit de fotografia valorat en 70 € i cedit per Juanola Photomaton.

Una vintena de persones van assistir a l’acte de lliurament, en el qual Josep Brunet, president de Foto Art Manresa, va ser l’encarregat de llegir el veredicte del jurat, representat per Joan Manel Alvarez, de l’Ajuntament de Manresa, José Cruz, de Foto Art Manresa i Mª Dolors Cots, en substitució dels guanyadors de l’edició 2013.

A continuació, es va fer la xerrada “Passejant pel Nil”, sobre com viatjar a Egipte, els principals museus, ciutats i monuments, a càrrec d’Eva Mellado, egiptòloga i professora col·laboradora d' Antiquitas, Cultura y Humanidades.

L’exposició Viatgers Manresans es podrà visitar fins el dijous 30 d’octubre, els dies laborables, de 16 a 21 h.

Concurs Petits Viatgers Manresans

El lliurament de premis i la inauguració de l’exposició de fotografies del Concurs Petits Viatgers Manresans (infants de 6 a 12 anys), se celebrarà avui dijous 2 d’octubre al Casal de les Escodines (C/ Sant Bartomeu, 50), a les 18.30h i es podrà visitar fins el 30 d’octubre, els dies laborables de 9 a 14 i de 16 a 21 h i els dissabtes de 10 a 14 i de 16 a 20 h.

A partir de les 19h, la directora del Centre de Recursos en TEA de la Catalunya Central, Rosa Serrano, explicarà, al Casal de les Escodines, com viatgen i els problemes que afronten les famílies que tenen nens amb autisme, amb la conferència “Viatge i oci amb infants amb TEA (Trastorn de l’Espectre Autista)”.

A les a les 21.3 0h, a càrrec de Pere Arenes, viatger amateur, parlarà de “Colòmbia, un país sorprenent”.

El cicle i concurs Viatgers Manresans és organitzat per l’Ajuntament de Manresa (Regidoria de Cultura), Foto Art Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i compta amb la col·laboració de Viatges Concord, Franquesa, Copernic, Villaplana, Viatges Martí, Juanola Photomaton, Soler Centre Visual, Farrés 39, Llibres Parcir, la Biblioteca El Casino, Antiquitas i Centre de Recursos en T.E.A de la Catalunya Central.

Documents relacionats

  • imagen