La mitjana d'assistents als concerts de la Casa de la Música creix un 12% respecte de la temporada anterior

El responsable d’Activitats de la Casa de la Música, Marc Padró, i el regidor de Cultura, Joan Calmet, han fet balanç de les dades de la temporada 2013- 2014, i han presentat els cursos per al darrer trimestre d’aquest any. 

imagen

El responsable d’Activitats de la Casa de la Música de Manresa, Marc Padró, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, han fet balanç, avui a la Sala d’actes del Centre Cultural el Casino, de les dades de la Casa de la Música, de la temporada 2013- 2014. en el període que va de setembre a juliol.

Clamet ha anunciat que l’Ajuntament, enguany, destinarà 30.000€ del pressupost a la Casa de la Música, 10.000 més que l’any anterior i “una xifra important pels temps que corren, però inferior al que voldríem”. La Generalitat de Catalunya, per la seva banda, manté la xifra de 55.000€ que ja va aportar l’any 2013. Propaganda pel fet, “la tercera pota de la Casa, encara no ha anunciat la seva contribució”.

Padró, ha indicat que “tot i un context socioeconòmic difícil pel sector, el conjunt de les dades són positives: l’assistència als concerts ha crescut de mitjana un 12%. En concret, la mitjana d’espectadors ha estat de 318, que en total suma 14.647 assistents, en front dels 283 del mateix període de la temporada 2012- 2013; i les entrades es van exhaurir en tres concerts: Manel, Muchachito y sus Compades, i Mojinos Escozíos.
En total es van programar 46 concerts (nits) amb actuacions de 84 artistes, dels quals 32 són artistes locals.

En aquest sentit ha volgut destacar que, així com en la temporada anterior la formació d’artistes locals va passar en un segon terme degut a la caiguda de la inversió en el projecte, enguany es recupera, en aquest últim trimestre de 2014. Padró ha explicat que es va considerar prioritari oferir acompanyament i promoció de bandes i artistes manresans, garantint-los actuacions en directe o concerts, i en canvi, no hi va haver formació.

Activitats formatives

La Casa proposa sessions gratuïtes, beques, per a músics i bandes locals que vulguin agafar experiència o polir la tècnica dels directes i disposar de cançons enregistrades. S’ofereix als músics pràctica en assaig de directes, l’enregistrament d’un directe i l’experiència d’un concert. Un cop acabat l’enregistrament es pot incloure al recopilatori anual que serà distribuït per les principals plataformes digitals com a mitjà de promoció dels artistes. Per assistir als tallers cal inscriure’s a través del correu manresa@casadelamúsica.cat.

Els dimecres del mes de novembre, 5, 12, 19 i 26, s’impartirà el Curs de creació de música electrònica amb Ableton Live, a càrrec de Martí Bracons, membre del col·lectiu de música electrònica laComunidäd (Gironella). Es tracat d’un curs de nivell bàsic que vol donar a conèixer l’entorn de treball del software que permet treballar la música en directe i potenciar els artistes electrònics.

Per últim, el 18 de desembre tindrà lloc el “Taller de producció tècnica per un grup de música: del local d’assaig a l’escenari”, adreçat a bandes o músics locals que volen conèixer com preparar un directe. El taller es fa acàrrec de ruben Moyano, tècnica de so en directes des de 1999 amb bandes com Gertrudis i tècnic a la sala Stroika.

Concerts

Cal destacar els concerts que organitza la Casa de la Música dins del programa de la XVII Fira Mediterrània de Manresa, en el V Circuit Estepa Mediterrània, els dies 9, 10 i 11 d’octubre. Durant aquests dies, 12 artistes catalans, internacionals i manresans tocaran en 9 espais diferents: la sala Stroika, el Vermell, la Peixera, Voilà, la plaça Gispert, i un recorregut itinerant pel pati del teatre Kursaal, la plaça Girspert, Moe’s, Toni’s i l’Ítaca. El 10 d’octubre, actuaran Txarango Txarango, Kòdul i Addictive TV (UK) i dissabte 11 visiten Manresa els Massilia Sound System (Provença) i Aspencat (País Valencià).

Padró ha explicat que des de la casa, es programen concerts al llarg de l’any a l’Stroika, però s’aprofita la Fira Mediterrània per oferir actuacions als espais de concerts que durant l’any ofereixen programació com el Voilà o el Vermell. Durant l’any, però, es fa difusió també de la oferta musical d’aquest espais perquè, ha dit Calmet, “l’objectiu de la Casa de la Música és fer ressò de tot el que passa a nivell musical a Manresa, a banda de servir de plataforma per donar ajudar a néixer grups locals o donar-los a conèixer fora”.

El programa de concerts de la Sala Stroika seguirà el 24 d’octubre amb Green Valley i Eskritoresin Lírika i el 15 de novembre serà el torn dels grups de música jamaicana basc, Betagarri, i navarrès, Vendeta. Tancaran el mes, el 28 de novembre, Soul Train Party: The Excitements, The Rigodonians i The Pepper Pots, aquests darrers oferiran a Manresa un dels 5 últims concerts que faran abans de dissoldre’s.

Programa V Circuit Estepa Mediterrània

9 octubre:
MARINA BBFACE & THE BEATROOTS, 22:30h, Voilà
GOTS DE TUBA, 22:15h, Recorregut itinerant

10 d’octubre:
CUNCUMÉN, 20:00h, Voilà
TXARANGO, 21:30h, Sala Stroika
KÒDUL, 21:30h, Sala Stroika
ADDICTIVE TV, 21:30h, Sala Stroika
EXTRAÑO WEYS, 23:30h, Parc de la Seu

11 d’octubre
CELESTE CANTA ANTONIO MACHÍN, 12:30h, plaça Gispert
THE MISSING LEECH, 19:00h,Vermell
MASSILIA SOUND SYSTEM, 22:30h, Sala Stroika ASPENCAT, 22:30h, Sala Stroika BERNAT FONT TRIO, 23:30h, Parc de la Seu

Documents relacionats

  • imagen