Les piscines municipals de Manresa estrenen l’Espai Campions per honorar els seus esportistes olímpics i internacionals

L’acte d’inauguració d’aquest espai museístic a diferents punts de les instal·lacions de la Piscina ha comptat amb la presència de molts dels esportistes homenatjats, entre ells el sis vegades olímpic i campió del món Manel Estiarte, el qual hi tindrà un espai destacat. Ha estat un acte emotiu i multitudinari, amb la presència d’una nodrida representació d’esportistes del club manresà de totes les èpoques

imagen

Les piscines municipals de Manresa compta a partir d’avui un espai museístic a diferents punts de les seves instal·lacions que homenatja els esportistes manresans olímpics i internacionals sorgits al llarg de la història del Club Natació Manresa. El seu objectiu és donar a conèixer, posar en valor i visualitzar la gran  riquesa històrica-esportiva del món de la natació a Manresa.

 

L’acte d’estrena de l’Espai Campions s’ha fet aquest vespre. Un acte emotiu i multitudinari, amb la presència de l’esportista manresà i protagonista de l’espai més destacat del conjunt museïtzat, Manel Estiarte. Hi han assistit també l’alcalde de Manresa en funcions, Valentí Junyent; el regidor d’Esports en funcions, Jordi Serracanta; el director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional (COI), Pere Miró; el secretari general de l’Esport i l’Activitat Física, Gerard Martí Figueras; del president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertrán; del president del Club Natació Minorisa, Lluís Làzaro;  entre d’altres convidats.

 

Per part dels esportistes ha intervingut l’olímpic Jordi Payà, que ha fet el parlament en nom dels esportistes homenatjats, alguns dels quals -Jordi Carrasco, Albert Canal, Pere Balcells, Gaspar Ventura, Alfonso Carbajo i Xavier Llobet- també hi eren presents

 

L’espai museístic està dividit en quatre potes temàtiques repartides al llarg les instal·lacions. La primera està dedicada a waterpolista Manel Estiarte, sis vegades olímpic i campió del món, i que es complementa amb frases de filosofia esportiva del mateix  Estiarte; la segona està dedicada a la història del Club Natació Manresa –ara Club Natació Minorisa-; la tercera homenatja 12 esportistes olímpics i altres 52 esportistes internacionals; i la quarta reconeix el treball de tres persones importants vinculades a l’olimpisme: Gaspar Ventura (primer seleccionador estatal de waterpolo); Albert Estiarte (set participacions en els Jocs Olímpics com a metge a la selecció de waterpolo) i Pere Miró –director adjunt del COI-.

 

Els esportistes olímpics homenatjats són Alfonso Carbajo (boxa, el 1960), els jugadors de waterpolo Gaspar Ventura (1972 i 1980), Manel Estiarte (del 1980 al 2000), Albert Canal (1984), Jordi Payà (1996) i Carles Sanz (1996); els nedadors Neus Panadell (1972), Pere Balcells (1976), Rosa Estiarte (1976), Montserrat Majó (1976) i Jordi Carrasco (2000); i el triatleta Xavier Llobet (2004). 

 

Documents relacionats

  • imagen