Discurs d'investidura de Valentí Junyent com a nou alcalde de Manresa

Text íntegre de la intervenció de Valentí Junyent en la sessió pública extraordinària de constitució de la corporació municipal i elecció de l’alcalde de Manresa, aquest migdia al Saló de Sessions de l’Ajuntament, després d'haver estat elegit alcalde de la ciutat per tercera vegada.

imagen

Autoritats. Alcalde Sanclimens. Diputats. Ex regidores  i ex regidors. Regidores i Regidors electes. Senyores i senyors.

 

Primer de tot, agrair als regidors i les regidores que avui heu dipositat la vostra confiança en mi per ser escollit avui alcalde. Un agraïment que vull fer extensiu als manresans i manresanes que en les últimes eleccions van avalar amb el seu vot la nostra candidatura i la feina feta al llarg dels dos mandats anteriors.

 

Igualment, el meu reconeixement a la feina i l’esforç de tots aquells que han fet possible l’acord entre Junts per Manresa i Esquerra Republicana de Catalunya, i que ha propiciat la meva investidura.

 

Un acord i que donarà força i estabilitat al nou govern i que és fruit de la responsabilitat que tenim després que els resultats electorals del 26 de maig, que han refermat el lideratge de les dues formacions polítiques que han governat a Manresa en coalició des de febrer de 2016.

 

Així, junts, donarem un nou impuls a la nostra col·laboració per seguir treballant en favor dels manresans i les manresanes i fer front als reptes que tenim al davant. I ho continuarem fent des de l’entesa i buscant sempre el màxim consens possible amb la resta de grups municipals, entitats, col·lectius i la ciutadania en general.

 

En aquest sentit, reitero la meva voluntat de ser l’alcalde de tots els manresans i manresanes, independentment de la seva orientació ideològica o de les seves simpaties polítiques.

 

Voldria tenir un record també per a la commemoració dels 40 anys dels ajuntaments democràtics, que es van constituir l’abril del 1979, i fer un reconeixement a aquells homes i aquelles dones que des dels ajuntaments han estat i continuen estant al servei dels ciutadans i, particularment, als alcaldes que han governat la ciutat en aquesta etapa democràtica: Joan Cornet, Juli Sanclimens, Jordi Valls i Josep Camprubí.

 

Després d’aquestes quatre dècades estem en una nova etapa de la governança de les ciutats, amb un paper cada vegada més destacat de la ciutadania que és la protagonista tan en l’auge com en la decadència de les ciutats.

 

Aconseguir la implicació d’aquesta ciutadania, dels manresans i de les manresanes, d’una ciutadania socialment activa i alhora compromesa i participativa en els assumptes de les ciutat, és una condició fonamental per fer avançar en la millora de les condicions de vida, de l’administració i de la relació entre la política i la societat.

 

Avui iniciem el mandat 2019-2023 d’una forma especial. Per una banda, perquè he tingut l’honor de rebre la vara que simbolitza l’alcaldia de la ciutat per tercera vegada consecutiva i és una gran satisfacció personal haver arribat fins aquí. De l’altra, perquè sé que aquesta vegada serà per un temps més limitat que les dues anteriors. D’aquí a un any prendrà el meu relleu el líder d’Esquerra Republicana, Marc Aloy i Guàrdia.

 

Tot i així, seguiré exercint les meves responsabilitats, ara a l’alcaldia i després allà on sigui, amb la mateixa passió, il·lusió i dedicació que ho he fet en els últims anys.

 

M’estimo Manresa i el meu objectiu ha estat i seguirà sent treballar per atendre les necessitats dels manresans i les manresanes, estar al seu servei i aconseguir que cada dia estiguin més orgullosos de la nostra ciutat. I convido també als regidors i regidores d’aquest Consistori a treballar plegats per aconseguir-ho.

 

També voldria tenir un record per a un amic que avui viurà un acte tan especial com aquest a l’Ajuntament de Barcelona, on serà investit regidor, però que en acabar haurà de tornar a la presó. Per aquells que no ho sapigueu és diu Joaquim Forn.

 

Com a catalans i com a demòcrates, hem de continuar reclamant la llibertat dels  presos i les preses polítiques i el retorn de les persones exiliades, com a primer pas per la recuperació de les llibertats i dels nostres drets civils i polítics.

 

Per últim, vull fer una crida a mantenir aquells valors que han caracteritzat aquest ajuntament, que ens han transmès els nostres avantpassats, i que durant molts anys han tingut el protagonisme en aquest Saló de Sessions.

 

Aquests valors, per a mi fonamentals, són dos: Primer, el respecte entre les persones que formem part del Consistori i d’aquest plenari, amb el respecte personal per davant del posicionament ideològic de cadascú, legítim i necessari, és de l’única manera que podem aconseguir fer avançar la ciutat des dels consensos. Segon, el respecte a la institució i a tots els consorcis, les empreses municipals i les entitats que l’integren, amb especial atenció als professionals de la casa que son els autèntics encarregats de fer-la funcionar.

 

Res més. Els meus millors desitjos per aquest nou mandat 2019-2023, moltes gràcies i Visca Manresa!

Documents relacionats

  • imagen