La 4a sessió d’IRIS commemorarà el dia de l’Orgull amb una jornada festiva i cultural, aquest dissabte

La festa tindrà lloc a l’Oficina Jove del Bages – Espai Jove Joan Amades a les 6 de la tarda i comptarà amb varies actuacions desenvolupades per artistes que a través de la música, la dansa, la poesia i la lectura performàtica parlen de la diversitat afectiva, sexual i de gènere.

imagen

El proper dissabte, 22 de juny a les 6 de la tarda, l’Oficina Jove del Bages (St. Blai, 14) acollirà l’última sessió d’IRIS programada per aquest curs -es reprendrà de nou passat l’estiu-. Durant la trobada, vinculada a la diada del 28 de juny, dia de l’Orgull que commemora la diversitat afectiva, sexual i de gènere, es portaran a terme varies actuacions artístiques.

 

Els assistents podran gaudir de l’espectacle de dansa dicoAtomia, que qüestiona el binarisme de gènere, a càrrec de Marta Rabaneda; la posada en escena del Rap amb Nep1; els poemes d’Enira (poeta feminista, bollera i neurodivergent) i Txus Garcia (cuir i activista), rapsoda performàtica basada en la tendresa i el sentit de l’humor. També, hi haurà material de temàtica LGTBI+ i berenar col·lectiu. 

 

Aquesta iniciativa, impulsada des del SAI (Servei d’Atenció Integral) LGTBI del Consell Comarcal del Bages i de l’Ajuntament de Manresa i de l’Oficina Jove del Bages, apareix com a resposta a la necessitat expressada per part de joves que s’identifiquen amb una identitat de gènere o orientació sexual no normativa: gai, lesbiana, trans, bisexual, etc.

 

Així, es demanaven espais de trobada per conèixer persones amb experiències similars i en busca de creació de xarxa a nivell social, davant d’una societat que avança cap a la igualtat però que encara es recolza en uns pilars cisheteronormatius i binaris que deixen als marges a les persones que no s’hi senten identificades.

 

És per això que l’IRIS és un espai de seguretat i empoderament destinat a joves que s’identifiquin amb alguna de les sigles LGTBI+. En cas de voler més informació és pot escriure a l’Oficina Jove del Bages a través del correu electrònic bages@oficinajove.cat o del WhatsApp al 676664142 o bé algun dels correus del SAI LGTBI de Manresa (sai@ajmanresa.cat) o del Bages (sai@ccbages.cat).

Documents relacionats

  • imagen