La Plaça Sant Domènec acull aquest dissabte la 8a edició de la Festa Intercultural de Manresa

Durant la tarda i el vespre diverses entitats nouvingudes i autòctones de la ciutat donaran a conèixer balls, música tradicional i gastronomia, amb l’objectiu d’apropar a la ciutat la gran diversitat cultural present a Manresa.

 

imagen

Aquest dissabte  29 de juny, al llarg de la  tarda i  vespre, tindrà lloc, a la plaça Sant Domènec, la vuitena edició dela Festa Interculturalde Manresa, organitzada des de la regidoria de Nova Ciutadania i Cooperació de l’Ajuntament. Es tracta d’una nova edició d’una mostra festiva que pretén apropar a la ciutat la gran diversitat cultural present a Manresa, on s’hi poden trobar ciutadans de fins a 108 països diferents, i que representen més del 17% de la població de la ciutat.

La Festa Intercultural ha estat  des de fa anys una mostra del teixit associatiu , participatiu i cultural d’aquest gran diversitat cultural, religiosa, social, etc,  viscuda  a la ciutat i el país en las darreres dècades. Amb la mostra festiva es pretén donar a conèixer les activitats que duen a termes aquestes entitats, així com la seva vessant de cultura tradicional (música, ball, mostra gastronòmica), i afavorir aquest presa de contacte directe en un espai públic.  Es podrà trobar un ampli mostrari cultural del país i provinent d’arreu del món ( Europa, Àsia, Amèrica i Àfrica).

La inauguració de la festa tindrà lloc a les 17.30 h. començant tot seguit les actuacions per part de les diferents entitats convidades. Es preveu finalitzar al voltant de la mitjanit.

A l’entorn de la plaça de Sant Domènec s’instal·laran un conjunt d’estands on es podrà   conèixer de primera mà les diferents entitats convidades, les seves activitats, i gaudir d’una petita mostra gastronòmica i d’artesania.  Enguany, entre entitats que aporten espectacle i estand, o només estand, es podran trobar-ne d’argentins,  bolivians, camerunesos, colombians, colla castellera Tirallongues, cultural islàmica del Bages, cultural xinesa de Manresa, de dones del Marroc Al Noor, equatorians, la Federació d’associacions de veïns de Manresa, ghanesos, iorubes-nigerians, senegalesos, i romanesos.

Com altres anys, es tindrà la possibilitat de poder efectuar donacions de sang a través dela Unitat Mòbildel Banc de Sang i Teixits que s’ubicarà a la mateixa plaça Sant Domènec.

 El programa d’actuacions és el següent:

17.30 h: Inauguració de la festa

17.35 - 18.05 h : Colla castellera Els Tirallongues

18.10 -18’40 h: Assoc.  cultural romanesa de Manresa, amb l’espectacle Armonia

18.45  -19.15 h :Assoc. africana de solidaritat, amb el ball Njeekobong

19.20  - 19.50 h: Assoc. d’equatorians de Manresa, amb el grup Tricolor

19.55 - 20.25 h: Assoc. Centre cultural xinès de Manresa amb una mostra de balls i vestuari tradicional xinès

20.30 - 21.00 h :Assoc. boliviana de Manresa, amb la Morenada

21.05 - 21’35h :Assoc. cultural argentina de Manresa, amb l’homenatge a un manresà tanguero.

21.40 -22.10 h:  Assoc. colombians residents al Bages, amb la banda Genelerss

22.15 – 22.45 h: Assoc. cultural oodua (Iorubes), amb l’espectacle Ojayo

22.50 -24.00 h: Assoc. de ghanesos del Bages, amb els balls Adriwa i jama

I finalització de la festa.

Documents relacionats

  • imagen