L´alcalde assegura que l´Institut Lluís de Peguera és un element de capitalitat per Manresa

Valentí Junyent ha fet aquesta afirmació durant la visita que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet avui al centre després de les obres de remodelació i ampliació que ha portat a terme la Generalitat.

imagen

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha assegurat avui que l’Institut Lluís de Peguera és un element que reforça la capitalitat de Manresa, durant la seva intervenció durant la visita que la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha fet avui al centre després de les obres de remodelació i ampliació que ha portat a terme la Generalitat.

Han acompanyat l’alcalde i la consellera en la visita que han fet aquest migdia a les renovades instal·lacions alguns regidors de l’Ajuntament, el delegat del Govern a la Catalunya Central, Juli Gendrau; la secretaria general d’Ensenyament, M. Jesús Mier,  el director general de Centres Públics de la Generalitat, Antoni Llobet; el director territorial a la Catalunya Central;  Josep Ramírez, i l’equip directiu de l’institut, encapçalat per la directora, Assumpta Pla.

Per la seva part, la consellera Rigau ha afirmat que “un país que té la ciutadania formada té el futur assegurat”. Així ho ha dit durant la inauguració de l’edifici definitiu de l’escola l’Olivar de Castellnou de Bages i de la remodelació i ampliació de l’institut Lluís de Peguera.

Rigau ha destacat que “sense formació no hi ha futur” i, dirigint-se als estudiants, els ha ressaltat la importància dels estudis post-obligatoris, especialment, en moments com els actuals marcats per una delicada situació econòmica.

La visita de la consellera d’Ensenyament a la Catalunya central s’ha iniciat a les 10 del matí a Castellnou de Bages on ha inaugurat l’edifici definitiu de l’escola l’Olivar. Tot seguit, la consellera s’ha traslladat a Manresa per visitar els nous espais deL Lluís de Peguera.

Aquest institut, situat en un edifici d’estil modernista en transició cap el Noucentisme, es va inaugurar l’any 1927 i el 1969 es va enllestir la reforma i ampliació. El 1989 es va restaurar la façana principal, una obra que va significar recuperar la coberta inicial, inclinada i acabada amb teula. L’edifici, però, es va degradar força amb el pas dels anys per la qual cosa es van fer diversos estudis estructurals que van posar de manifest la conveniència d’executar una rehabilitació profunda.

Alumnes de l’institut també han participat avui, amb parlaments i amb la interpretació de cançons, en la inauguració.

Documents relacionats

  • imagen