La 2a Universitat Catalana d’Estiu a Manresa es clou amb èxit de participació i voluntat de continuïtat

La segona edició de la Universitat Catalana d’Estiu a Manresa es tanca avui oficialment després de cinc dies plens d’activitat acadèmica i cultural, amb un increment de participació, un balanç positiu i voluntat de continuïtat. Aquest migdia s’ha fet l’acte de cloenda, amb l’assistència del conseller Josep Bargalló, en què s’ha remarcat la qualitat del programa d'activitats. Les xifres de la UCE indiquen quea l’edició d’aquest any hi ha hagut 1.345 participants, 110 hores d’activitat i 65 professors o ponents.


imagen

Avui es clou la segona edició de la Universitat Catalana d’Estiu de Manresa, amb un balanç positiu i voluntat que es continuï consolidant com una oferta acadèmica de qualitat a la ciutat de Manresa. Aquest migdia se n’ha celebrat l’acte de cloenda, amb la presència del conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló; l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; els representants de la Universitat Catalana d’Estiu Joandomènec Ros i Jordi Casassas; i el president de l’associació Gest, Josep Sinca. El doctor Joandomènec Ros, president de la UCE i de l’Institu t d’Estudis Catalans, ha fet la lliçó de cloenda sobre “Ramon Margalef, el gran ecòleg català”

 

Les xifres de l’UCE d’aquest any han estat positives. Hi ha hagut un total de 1.345 participants (als actes i conferències, sense comptar els espectacles e la plaça Major), una xifra que se situa per sobre l’any passat, quan van ser 1.215. Hi ha hagut 110,5 hores d’activitat; 43 conferències; 65 professors i ponents; 11 actes, taules rodones o sessions de cinema; 5 espectacles a la plaça Major; i 2 visites guiades.

 

En l’acte de cloenda, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha elogiat l’espai de “reflexió” i de “debat serè” que suposa l’esdeveniment, i ha lloat la voluntat de la UCE d’esdevenir “un referent dels Països Catalans, entesos com a unitat lingüística, com a entitat cultural i com a projecte polític”. El conseller ha qualificat d’“encert” l’elecció de Manresa com a segona seu de la UCE. “Manresa és per vocació una ciutat universitària i és també capital cultural, amb una aposta continuada i exitosa”, ha subratllat. Bargalló també ha elogiat el lloc de celebració l’acte, un institut de secundària, el Lluís de Peguera, pertanyent a la xarxa de centres de la Generalitat. “Estem a un institut amb una llarga trajectòria de prestigi”, ha destacat.

 

En la mateixa línia, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha remarcat l’èxit de la present edició i ha assegurat que “ja estem encaminats cap a la tercera”. També ha destacat de manera especial el protagonisme de la dimensió local de debats i conferències, tant pel que fa a la temàtica, amb aspectes com el debat sobre la Catalunya central o bé el record dels incendis de 1994, i la implicació d’entitats com la FUB, Althaia o Ampans.


Jordi Casassas, president i rector de la UCE, ha afirmat que “ho hem fet millor que l’any passat, l’UCE ha Manresa ja s’ha consolidat, però pitjor que l’any vinent”, i s’ha mostrat satisfet d’oferir un programa amb espais de reflexió en una societat en què “tot va massa ràpid”. Casassas han felicitat la ciutat de Manresa per “haver sabut interpretar el model de Prada”, i ha confiat que  tingui continuïtat durant molts anys. Tant ell com Joandomènec Ros han lloat també el fet que la UCE treballa tenint present el concepte de Països Catalans com a unitat lingüística i espai polític.

 

Josep Sinca, president de l’associació de professionals sèniors Gest, impulsor de la iniciativa, ha fet públiques les dades de participació, ha mostrat també la seva satisfacció per l’èxit de convocatòria i ha manifestat la voluntat de començar a plantejar també la tercera edició. 

Documents relacionats

  • imagen