Manresa presenta demà el documental sobre els Miquelets 'Vèncer o morir'

El Restaurant Veigé (carrer Sobrerroca, 38) acull demà dijous 8 de maig, a les 8 del vespre, aquest documental que explica les motivacions de les persones que fa 300 anys van lluitar contra els exèrcits de França i Castella. L'acte és gratuït.

Òmnium Bages i els Miquelets de Catalunya organitzen l’acte de presentació del documental Vèncer o morir. El curtmetratge, en forma de fals documental, ha estat coproduït per Miquelets de Catalunya i Solanum Films i va ser estrenat a Cardedeu el divendres 14 de febrer de 2014. 

L'acte forma part del programa de commemoració del Tricentenari de la Guerra de Successió a Manresa. Es farà a les vuit del vespre al restaurant Veigé, al carrer de Sobrerroca, 38, i l'entrada és gratuïta i oberta a tots els públics. 

"Catalunya, desembre de 1713. La guerra que fa dotze anys que assola Europa ha acabat. El passat estiu, Espanya i França van signar la pau amb els seus enemics: Anglaterra, Holanda, Portugal, Savoia. Només Catalunya, en un intent desesperat de sobreviure com a Estat, manté la lluita..." Així comença el curtmetratge que, en forma de fals documental i durant aproximadament 20 minuts, explica la vida quotidiana i les motivacions de les persones que fa tres-cents anys van decidir jugar-se el tot pel tot en una lluita desesperadament desigual i combatre contra les potències militars de França i Espanya. 

Els Miquelets de Catalunya han dut la recreació històrica a molts pobles, viles i ciutats de Catalunya i de fora. Amb aquesta producció audiovisual, però, volen arribar a més gent, despertar la seva curiositat i difondre aquesta part de la història de tanta transcendència per al nostre país.