El Punt Lila i els Àngels de Nit, a punt per a la campanya contra les agressions sexistes i per fomentar el consum responsable durant la Festa Major de Manresa

La campanya #estimalanitmanresa contra les agressions sexistes i el consum responsable d’alcohol desplegarà a partir de demà les principals accions previstes, principalment amb la tasca de difusió del Punt Lila i els Àngels de Nit. La campanya es perllongarà totes les nits del cap de setmana i dilluns, a la plana de l’Om i carrer Sant Miquel de Manresa.


imagen

L’Ajuntament de Manresa, a través de les regidories de Feminismes i LGTBI, Joventut, Ciutat Saludable i Cultura, despleguen aquests dies el gruix de la campanya “Estima la nit”, #estimalanitmanresa, adreçada principalment a prevenir les conductes i agressions sexistes durant la Festa Major, a promoure la dispensació responsable d’alcohol entre els comerços, bars, locals d’oci i barres populars, i fomentar que menors d’edat no consumeixin alcohol i que el jovent no en faci un consum de risc.


Estands informatius: Àngels de Nit i Punt Lila

 

A partir de demà divendres i fins dilluns  l’Ajuntament instal·larà dos estands informatius del Punt Lila, per tal d’atendre les demandes que pugui haver-hi durant la festa referent a agressions sexistes. Aquesta carpa també donarà informació i repartirà braçalets i materials contra les agressions sexistes. L’horari serà: divendres 30 d’agost, dissabte 31 d’agost, i diumenge 1 de setembre, de 23:30 a 3:30, a la Plana de l’Om; i dilluns 2 de setembre de 00:30 a 04:30 a la placeta de la llibreria Roca (carrer Sant Miquel).

 

S’ha de destacar que al Punt Lila es podrà recollir un tros de roba de color lila per tal que les persones que ho desitgin se’l lliguin al braç durant el Ball del Correfoc per tal d’impedir que els estripin la samarreta. Al mateix Punt Lila i durant el Ball del Correfoc, es repartiran samarretes de color lila per tal que les persones que els han estripat la samarreta puguin tornar a casa amb una samarreta sense estripar.

 

Punt d’informació sobre consums

 

Durant les nits de festa hi haurà també una carpa expositora atesa per professionals formats en prevenció i reducció de riscos, que donaran informació sobre salut. També oferiran preservatius, aigües i barretes energètiques. El seu horari és el mateix: divendres 30 d’agost, dissabte 31 d’agost, i diumenge 1 de setembre, de 23:30 a 3:30 a la Plana  de l’Om, i dilluns 2 de setembre de 00:30 a 04:30 a la placeta de la llibreria Roca (carrer Sant Miquel).

 

La tasca de les dues carpes serà reforçada pels Àngels de Nit, que de manera itinerant “volaran” pels diferents espais de festa Major, oferint informació i acompanyaments en els casos que siguin necessaris.

 

D’altra banda, divendres, a les carpes de la Plana, a 2/4 de 12 de la nit, es pintarà en directe la imatge de la campanya. Anirà a càrrec de l’il·lustrador Rubén Torres, autor del cartell, amb el disseny gràfic i idea de La Factoria Interactiva.

Documents relacionats

  • imagen