El barri de Mion-Puigberenguer celebra l’esperada inauguració de la gespa artificial del seu camp de futbol municipal

Ha trigat més del previst, però finalment ha arribat. Aquesta tarda ha tingut lloc la inauguració de la gespa artificial del camp de futbol del barri de Mion-Puigberenguer de Manresa, on juga el Club de Futbol Pirinaica, amb 40 anys d’existència i 22 equips de totes les categories. L’alcalde i representants de l’Ajuntament, de la Federació, del club i del barri, així com el nombrós públic que s’hi ha aplegat, han celebrat l’estrena d’un equipament llargament esperat. La gespa s’ha estrenat amb la disputa del torneig Interbarris de futbol

imagen

Dia de festa grossa i de satisfacció al barri de Mion-Puigberenguer, amb l’estrena de la gespa artificial del camp de futbol municipal del barri. Amb retard sobre els plans inicials a causa de problemes de contractació de les obres, aquesta tarda s’ha fet finalment la inauguració de la flamant nova gespa, i s’ha començat a disputar el torneig Interbarris.

 

L’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha presidit l’acte d’estrena i ha estat l’encarregat de fer la sacada d’honor. En els parlaments, l’alcalde ha afirmat que un  club històric com la Pirinaica, nascut el 1979 i amb 22 equips, “mereixia ser el primer a tenir una instal·lació com aquesta”, però ha assegurat que “treballarem perquè els altres clubs, un rere l’altre, puguin disposar també de gespa artificial”.  Junyent ha demanat públicament disculpes a “pares, delegats, entrenadors i jugadors” pel retard en les obres, i ha agraït als responsables de diversos departaments de l’Ajuntament,i molt especialment a l’exregidor d’Esports Jordi Serracanta la seva tasca per fer realitat finalment el projecte. Precisament Serracanta ha rebut un reconeixement per part de la Pirinaica per la seva feina per tirar endavant la nova instal·lació.

 

A l’acte d’aquesta tarda, conduït pel periodista Toni Montes, també hi han intervingut el president de l’AV del barri, Agapito López; el president de la FC Pirinaica, Manel Artero, i el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras. Tots s’han mostrat molt satisfets per l’estrena de la instal·lació i han remarcat que avui és un “dia molt feliç” per la gent del barri i del club. El president de la Fedederació Catalana ha manifestat també el suport de l’entitat a la Pirinaica i ha explicat que a Catalunya hi ha 840 clubs amateurs, als quals a través d’una campanya que s’ha iniciat es vol donar suport a tirar endavant projectes com aquest.

 

La inauguració ha estat seguida per un nombrós públic i també hi han  participat jugadors de totes les categories del FC PIrinaica. Un cop acabat l’acte ha començat la disputa del torneig de festa major Interbarris, amb el primer partit, que ha enfrontat el combinat local amb la UE Balconada.

 

Dues fases per fer una reforma integral del camp

 

L’actuació global al camp de la Pirinaica s’ha dividit en dues fases:

 

  • Un primer projecte d’obra civil i subministrament de material esportiu, que inclou els treballs previs d’adequació del terreny sobre el qual s’actuarà (6.938 m2), la instal·lació de la xarxa de sanejament i xarxa de reg, els treballs de pavimentació amb formigó del perímetre que envolta el terreny de joc, l’estabilització dels talussos, recorreguts d’espectadors i zones de pas,  el subministrament de tres jocs de porteries de futbol (una porteria fixa de futbol 11 i dos jocs de porteries abatibles de futbol 7), dues  banquetes de jugadors per a 10 places, un joc d’ancoratges de porteries de rugbi i quatre xarxes  parapilotes. El pressupost d’aquesta fase ha estat de 202.597,28 euros.

 

  • I un segon projecte de subministrament per un sistema de rènting de gairebé 6.000 m2 (5.990 m2) de gespa artificial especialment dissenyada per a la pràctica de futbol, tot i que també permetrà la pràctica d’altres modalitats esportives com ara el rugbi, equipament de la xarxa de reg (aspersors, electrovàlvules, quadre de comandament i bombes de reg) i una pèrgola per a la zona de bar. Tot plegat amb un import de 220.846,88 euros.

 

Amb aquesta actuació la ciutat de Manresa ja disposa de dos camps municipals de gespa artificial (Estadi de Futbol del Congost i el camp de futbol Mion-Puigberenguer), i tres si es té en compte el camp del Gimnàstic Park, que és de propietat privada. L’objectiu de la regidoria d’Esports per els propers anys serà continuar desplegant la gespa artificial als diferents barris de la ciutat, en primer lloc elaborant els projectes, i sempre atenent a criteris de rendibilitat social i esportiva, equilibri territorial i proximitat de centres escolars per establir l’ordre de prioritats.

 

Amb aquest projecte, l’Ajuntament fa una aposta més per l’esport com a eina d’inclusió social a través de les instal·lacions municipals. En aquest sentit, destaca la tasca d’inclusió que realitzen els diversos clubs de futbol de la ciutat, molts dels quals vinculats a dinàmiques veïnals. En aquest cas concret, s’ha de destacar la feina del FC Pirinaica, actualment amb 260 jugadors de futbol distribuïts en 22 equips de futbol, molts dels quals amb beca esportiva, que juguen en diferents lligues de competició federada i escolar, consolidant tota la línia de formació.

 

Documents relacionats

  • imagen