62 pesones ateses, totes de caràcter lleu, al Correfoc d'ahir al vespre

Un total de 62 persones van ser ateses al Correfoc d’aquest any. Només tees van ser traslladades a l’hospital. La xifra d’atencions va ser inferior a la de l’any passat, que va elevar a 86, i la de fa dos anys (103). Al Castell de Focs es van atendre 12 persones i al concert de Doctor Prats, 6. 


imagen

El Correfoc d'ahir al vespre, l'acte que tanca la Festa Major de Manresa i que congrega milers de persones al Centre Històric, es va tancar amb cap ferit de consideració i un total de 62 persones ateses. Del total d’atencions, la majoria es van fer per cremades lleus. En cinc casos, es tractava de cremades als ulls. També hi va haver 8 persones que van patir esguinços.

 

De tots els atesos, només tres persones van haver de ser traslladades a l'Hospital de Sant Joan de Déu, una amb una cremada a l'ull, un altre amb un esguinç i una persona amb una intoxicació etílica lleu

 

La xifra d’atencions és inferior a la del Correfoc del 2018, en què es van atendre 86 persones, i la del 2017 (103 persones).

 

Pla d’autoprotecció i Centre de Coordinació a la plaça Europa

 

Pel fet de ser una activitat amb més de 200 kg de matèria reglamentada dels artificis de pirotècnia (n’hi havia 244 quilos), el Correfoc requereix d’un pla d’autoprotecció. Un any més, el Centre de Coordinació es va muntar a la Plaça Europa. Durant el Correfoc es va comptar amb la presència de la Creu Roja amb sanitaris a peu, situats en el recorregut i senyalitzats amb banderoles, persones coordinadores fixes al Centre Mòbil d'Operacions (CMO) de Creu Roja que aquest any ha estat a la plaça Europa, i ambulàncies equipades cadascuna amb un desfibril·lador i el corresponent personal sanitari.

 

Althaia va ser-hi present en l’hospital de campanya de Protecció Civil i a la Clínica Sant Josep hi havia un oftalmòleg present durant tot el Correfoc. També hi havia dotacions de Bombers i ADF Pla de Bages, i la coordinació de Protecció Civil. Policia Local de Manresa i Mossos d’Esquadra també hi van ser presents.

 

Poques incidències al Castell de Focs i al concert de Doctor Prats

 

Els altres dos actes més massius de la Festa Major van ser el Castell de Focs, durant el qual hi va haver 12 atencions, cap de greu. Cinc persones van patir problemes lleus als ulls a causa de restes de pólvora, mentre que un menor es va perdre, però ràpidament es va poder localitzar la seva família. Al concert del grup  Doctor Prats hi va haver sis atencions (3 persones ferides lleus, una cremada i dues intoxicacions etíliques lleus).

Documents relacionats

  • imagen