Manresa dóna la benvinguda a la 17ª Fira Mediterrània

  • Durant l’acte d’inauguració, l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va destacar el creixement cultural experimentat pels manresans i manresanes i per la ciutat al llarg dels disset d’anys de certamen. També va recordar la figura de Peret i la participació dels barris en aquesta nova edició.
imagen

La Fira Mediterrània va donar ahir al vespre el tret de sortida de la seva 17a edició que torna a situar Manresa en un dels epicentres culturals del país amb més de tres-centres activitats artístiques de cultura popular i músiques del món que tindrà lloc a la ciutat fins diumenge vinent.

L’acte d’inauguració, celebrat a la Llotja de la Mediterrània al Museu de la Tècnica, va comptar amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el diputat adjunt a Cultura de la Diputació de Barcelona, Carles Combarros; el director general de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Cultural dela Generalitat de Catalunya, Lluis Puig; i  el director artístic de la Fira Mediterrània, David Ibàñez. Els van acompanyar altres autoritats així una bona representació professionals i artistes que participem al certamen

L’alcalde Valentí Junyent va recordar la figura del cantant Peret, que havia de ser l’artista convidat d’aquesta edició de la Fira, i va ressaltar el projecte social que tenia previst fer amb barris de Manresa, una participació veïnal que es va concretar més tard amb la participació de nens i avis dela Font dels Capellans en el concert inaugural a càrrec de La Troba Kung-Fú, que es va celebrar a la vela del Casino i que es convertir en un homenatge a l’artista desaparegut.

Durant el seu parlament, Junyent ha recordar la significació dela Fira Mediterrània a Manresa després de 17 anys continuats de celebració. Per a l’alcalde que la Fira ha suposat un “creixement” a nivell cultural per als ciutadans i ciutadanes de Manresa, però “un creixement per a la ciutat” que s’ha situat com referent de la cultura popular.

Al seu torn, Carles Combarros, que va excusar l’absència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va remarcar que la cultura “genera ocupació i riquesa al territori que l’empara”.

Per la seva part, Lluís Puig va manifestar que “comença un any de renovació en què hem apostat desamcomplexadament per la cultura popular entesa, també, com una eina de transformació social”.

Finalment, David Ibáñez, va tenir també un record a la figura de Peret i va destacar que “una de les guies per parlar de cultura popular és la gent jove, que no té prejudicis, que tan aviat balla hip-hop com s’implica en el món casteller”.

  

Documents relacionats

  • imagen