L’Ajuntament senyalitza amb pintura set rutes de l’Anella Verda

S’han marcat un total de set recorreguts amb pintura verda.

imagen

Una de les millors maneres de conèixer l'Anella Verda de Manresa és a través dels seus itineraris. En total, l’Anella Verda compta amb 8 itineraris senderistes, a banda d’altres recorreguts que passen parcialment pel terme. Són recorreguts pensats per a conèixer els seus espais representatius, tot gaudint dels seus valors patrimonials, naturals i culturals.

Fa uns anys, les entitats padrines de l’Anella Verda, havien senyalitzat alguns dels itineraris de natura existents amb marques de pintura d’un color diferent per cada itinerari. A finals de 2018, l’Ajuntament va reiniciar els treballs de senyalització d’aquests itineraris, amb el repintat de l’itinerari dels pous de Glaç i la riera de Guardiola. Durant el 2019, s’han continuat les tasques, i en aquests moments, es pot dir que la totalitat dels itineraris estan marcats. Una part de senyalització (“Del Cardener al Llobregat” i el “Cardener i Puigberenguer” i “Els cingles del Llobregat”) s’ha fet amb la col·laboració de persones voluntàries. L’altra (“El Collbaix”, “La riera de Rajadell”, “El regadiu del Poal” i “El regadiu de Viladordis) a través de la contractació d’aquesta tasca a una empresa externa.

Tots els itineraris s’han marcat amb senyals de pintura verda, per evitar l’excés de colors en aquells trams compartits per diferents itineraris, i s’ha optat per afegir a la senyalització el número de l’itinerari en aquelles cruïlles on aquets recorreguts es bifurquen.

Estat de la senyalització

 

En aquests moments, tots els itineraris de l’Anella Verda es poden seguir a partir de les marques de pintura verda, i es preveu, que mica en mica, es pugui anar completant la senyalització vertical a través d’indicadors, en aquells itineraris que encara no en disposen:

 

 

Senyalització amb pintura

Senyalització vertical

M1- El Collbaix (11,2 km)

X

X

M2- La riera de Rajadell (18,9 km)

X

X

M3- Els pous de glaç i la riera de Guardiola (9,4 km)

X

X

M4- Del Cardener al Llobregat (14,72 km)

X

 

M5- Els cingles del Llobregat (8 km)

X

 

M6- El regadiu de Viladordis (9 km)

X

 

M7- El regadiu del Poal (9,8 km)

X

X

M8- El Cardener i Puigberenguer (10 km)

X

 

 

 

Documents relacionats

  • imagen